27 Haziran 2008 Cuma

Şeftalili Kup

Tam da zamanıyken yaptığım tatlılarda şeftali kullanıyorum. ANNE KEDİ' de yer almak için sıra bekleyen bir kaç şeftalili tarifim oldu.

Aslında blogumu geç güncellememden de anlaşılıyordur bu aralar çok fazla tatlı, pasta yapmıyorum. Genellikle Yiğit İzmir'den gitmeden önce yaptığım tariflerimi ekliyorum. Hava çok sıcak, kalorili, sıcak, ağır yemek ve tatlılar yemek istemiyorum. Bu aralar bol sıvı, karpuzla idare ediyoruz.

Şeftalili Kup çok pratik bir tatlı, bugün canım birden tatlı istedi, bir de mutfaktan uzak kalınca özlüyorum, ellerim kaşınıyor, mutlaka bir şeyler pişirmek istiyorum :) Ne yapsam diye kıvranırken Dr Oetker Vanilyalı Pudingin arkasında tarifi gördüm ve denedim.

Şeftalili Kup

1 poşet vanilyalı puding
750 ml süt (pudingi pişirmek için)
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı (150 ml) süt (krem şantiyi hazırlamak için)
3 olgun şeftali
  • Pudingi 750 ml süt ile pişirin, 6 adet kaseye bölüştürün, soğutun.
  • Krem şantiyi 150 ml süt ile hazırlayın.
  • Şeftalileri soyup, ezin, püre haline getirin. Şeftalileri krema ile karıştırın. Pudingin üzerine dökün. Buzdolabında soğutup servis yapın.
Afiyet olsun.

3 yorum:

birdilimdus dedi ki...

Kesinlikle haklısın sıcaklardan insanın canı hiç bir şey yapmak istemiyor amm ben bu tarifi çok sevdim. Hafif ve şeftalili:))) Ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

İLKAY dedi ki...

Pınar'cığım canım nazik mesajın için çok teşekkür ederim...çok çok mutlu oldum canım...
bu ara havalar cidden çok sıcak...geçenlerde termometre 48 dereceyi gösterdi Adana'da....
O sebeple mutfağa zorunlu olmadıkça ben de girmiyorum canım:::))))

sevgilerimle,
ilkay

derya dedi ki...

Pınar'cım iyi pazarlar kup enfes tatlıyı çok severim ellerine sağlık ilk fırsatta deniycem öpüyorum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails