23 Haziran 2008 Pazartesi

Limonata



Sıcaklar geldi, hatta dayanılmaz oldu. Sabah saat sekiz olmamıştı ama sıcaklık 32 derece olmuştu bile. Günler nasıl geçecek bilmiyorum. Neyse ki oğlum Ankara'da serin sabah ve akşamlar yaşıyor.

Hava sıcak olunca bol sıvı tüketmeye çalışıyoruz, genellikle su içmeye çalışıyoruz. Nadiren meyve suları, çay bazen soğuk kahve içiyorum. Yiğit bizimle beraberken asitli içecekler içmesin diye smoothie içecekler, limonata ya da milkshakeler yapmaya çalıştım.

Limonatanın bir çok tarifini denedim ama sonuçta annemden öğrendiğim yöntemle yapılan limonatayı tercih ediyorum.



Malzemeler
5-6 adet limon
1 su bardağı toz şeker
Soğuk su, buz
  • Yıkanmış limonların 2-3 tanesinin kabuğunu rendeleyin, derin bir kaba alın.
  • Limonların tümünü küçük parçalar halinde doğrayıp aynı kaba alın. Üzerine şekeri döküp ağzı kapalı olarak 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün şeker eriyip sulanmış olacak. Limonların suyu çıkana kadar ovup bir süzgüden ya da tülbentten geçirin. Bu işlemi gerektikçe su ilave ederek limonların suyu tamamen çıkana kadar bir kaç kez yapın.
  • Elde ettiğiniz limonata yoğun ve şekerli olacak. İstediğiniz kadar soğuk su ve buz ile sulandırın. Konsantre limonatanınızı buzdolabında bir kaç gün bekletebilir, gerektikçe su ya da maden suyu ile sulandırabilirsiniz.
Afiyet olsun.



6 yorum:

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Pınar'ımmmm, Anne kedimmm,

Daha şimdi limonata hayali kuruyordum.. Hatta içimden annem şimdi buzzz gibi bir limonatayla aşağı gelse diye geçiriyordum içimden:)) Sayfanı açar açmaz görünce birden içmiş kadar oldum:))

Ellerine sağlık şekerim,

Sımsıcak sevgiler, öptümmm.....

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Merhaba canim,limonata offf buz gibi hiç hayir diyemem muhtesem ellerine saglik,olsa da içsem ay ay. Öptm,adresim degisti.

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 http://porselendemlik.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler,


MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
30 Haziran 2008 (pazartesi) 13 Temmuz 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26 Ev Sahibeliğini http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım.

Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.
Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum arkadaslar. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.

Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26; Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.

En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
Bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir. Hepinizi etkinliğimize bekliyorum arkadaslar; beni yanlız bırakmayın lutfen.

Not: Tarifleri pazartesi sabahından itibaren yayınlayacağım. Şimdiden herkese teşekkürler...

durutarifler dedi ki...

Ben de bu ara erik suyuna taktım. Habire yapıyorum. Limonatayı da nasıl canım çekti. ellerine sağlık

Tijen dedi ki...

Bu sıcakta insan ille de serinletici şeyler arıyor değil mi Pınar? Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

aplaaaaa,
ankaraya gelince bize de yaaappp
ellerine sağlık harika görünüyorrr
hasretle bekliyoruzz
Baar ve Bibit

Adsız dedi ki...

sevgili arkadaşım,ellerine sağlık.Çok güzel görünüyo,hele de şu sıcak yaz gecesinde..