19 Mayıs 2008 Pazartesi

Tavuklu Taze Bezelye

Bezelyeyi yemek olarak sevsem de daha çok garnitür olarak kullandığımı farkettim. Salataya, pilava, makarnaya çok sık ekliyorum. Bezelyeyi yazın bol miktarda hazırlayıp derin dondurucuda saklıyorum, kışın da rahatlıkla kullanıyorum.

Özellikle küçüklüğünden bu yana Yiğit'in bezelyeyi severek yemesi de beni bu konuda rahatlatıyor. Yiğit'in doktoru özellikle bezelyeyi içerdiği protein, karbonhidrat, fosfor, potasyum ve A vitamini nedeniyle sık sık yedirmemizi isterdi.

Taze bezelye zamanı geldiğinden bu yana yemeğini de yapıyorum, hem de annemden öğrendiğim gibi tavuk kanadı ile.

Tavuk Kanatlı Taze Bezelye

750 g tavuk kanadı
1 kg taze bezelye
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
5-6 dal dereotu
sıvıyağ (zeytinyağ, mısırözü yağı)
  1. Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvıyağda kavurun.
  2. Yıkanıp temizlenmiş tavuk kanatlarını düdüklü tencereye alıp, suyunu çekene kadar çevirin.
  3. Domatesleri soyup doğrayın, yemeğe ilave edin.
  4. Ayıklanmış bezelye ile kıyılmış dereotunu da ilave edip sulanmasını bekleyin. Düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

6 yorum:

elmaşekeri dedi ki...

Ellerinize sağlık,çok nefisss görünüyor...
Görüşmek üzere..
Sevgilerimle.......

kizilciksurubu dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

deryadanlezzetler dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23
http://porselendemlik.blogcu.com ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.

Akşamüstü sohbetine gelen dostlara
Hanımlarla yapılan günlere
Beş çayına gelen misafirlere
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

12 Mayıs 2008 (pazartesi) , 25 Mayıs 2008 (pazar)
tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 23
http://www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızda düzenlenecektir..
Tüm blogcu arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..

22, etkinliğimize harika bir ev sahipliği yapan
http://fatostuncay.blogcu.com/ arkadaşımıza ve
tüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz..
Sevgilerimizle..

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yağmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey:

Adınızı
Sitenizin adresini
Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.

Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

pastacirapunsel dedi ki...

Anne Kediiimmmm,

Bezelye sevilmez mi, Yiğit'ciğim ağzının tadını biliyor gerçekten de:)) Ama böyle güzel yemekler yapan anneciği oluncai o da gurme olacak demektir:))

Ellerine sağlık şekerim,

Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....

http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com/ dedi ki...

Canim merhaba,

Pinar'cigim ellerine saglik,yemegin harika gorunuyor,kim nasil lezzetli olmustur,afiyet olsun.

Sevgiyle kal,

egeli dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA OLMUŞ,TAM BEZELYE ZAMANI ,TAVUKLU YEMEĞİ SÜPER OLUR...SEVGİLER

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails