19 Mayıs 2008 Pazartesi

Tavuklu Taze Bezelye



Bezelyeyi yemek olarak sevsem de daha çok garnitür olarak kullandığımı fark ettim. Salataya, pilava, makarnaya çok sık ekliyorum. Bezelyeyi yazın bol miktarda hazırlayıp derin dondurucuda saklıyorum, kışın da rahatlıkla kullanıyorum.

Özellikle küçüklüğünden bu yana Yiğit'in bezelyeyi severek yemesi de beni bu konuda rahatlatıyor. Yiğit'in doktoru özellikle bezelyeyi içerdiği protein, karbonhidrat, fosfor, potasyum ve A vitamini nedeniyle sık sık yedirmemizi isterdi.

Taze bezelye zamanı geldiğinden bu yana yemeğini de yapıyorum, hem de annemden öğrendiğim gibi tavuk kanadı ile.

Tavuk Kanatlı Taze Bezelye

750 g tavuk kanadı
1 kg taze bezelye
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
5-6 dal dereotu
sıvı yağ (zeytinyağ, mısır özü yağı)
  1. Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
  2. Yıkanıp temizlenmiş tavuk kanatlarını düdüklü tencereye alıp, suyunu çekene kadar çevirin.
  3. Domatesleri soyup doğrayın, yemeğe ilave edin.
  4. Ayıklanmış bezelye ile kıyılmış dereotunu da ilave edip sulanmasını bekleyin. Düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.


5 yorum:

elma şekeri dedi ki...

Ellerinize sağlık,çok nefisss görünüyor...
Görüşmek üzere..
Sevgilerimle.......

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Anne Kediiimmmm,

Bezelye sevilmez mi, Yiğit'ciğim ağzının tadını biliyor gerçekten de:)) Ama böyle güzel yemekler yapan anneciği oluncai o da gurme olacak demektir:))

Ellerine sağlık şekerim,

Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....

Adsız dedi ki...

Canim merhaba,

Pinar'cigim ellerine saglik,yemegin harika gorunuyor,kim nasil lezzetli olmustur,afiyet olsun.

Sevgiyle kal,

egeli dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA OLMUŞ,TAM BEZELYE ZAMANI ,TAVUKLU YEMEĞİ SÜPER OLUR...SEVGİLER