13 Mayıs 2008 Salı

Lorlu Kurabiye



Sokağımızın başına Tire'nin meşhur bir mandırası açıldığından bu yana bol bol lorlu tarifler deniyorum. En çok da lorlu kurabiye yaptım ve bizimkiler çok sevdi. Daha öncede bir çok blogda tarifini görmüştüm ama denememiştim.

Benim tarifim iş yerinden bir arkadaşıma ait ama diğer tariflerle hemen hemen aynı. Benim gibi hala lorlu kurabiye denemediyseniz fırsat yaratıp mutlaka deneyin. Ayrıca küçük çocukları olan anneler deneyebilir hem yumuşak oluyor hem de besleyici.

Malzemeler

250 g tatlı lor
2 yumurta (bir yumurtanın beyazını üzeri için ayırın)
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzerine 1 yumurtanın beyazı ve toz şeker
  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
  2. Unu ve kabartma tozunu ekleyin, hamur ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı. Arkadaşımın tarifinde 2,5 su bardağı un vardı ama 2 su bardağı yeterli oldu.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra şekere bulayıp tepsiye dizin.
  4. 180 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

egeli dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK PINAR'CIM ,BU KURABİYE SÜPER OLUYOR GERÇEKTEN,BEN ÇOK SEVERİM...SEVGİLER

Nalan Kaplan dedi ki...

Hiç denemedim ama eminim tadıda çok güzeldir görüntüsü gibi,eline sağlık sevgiler...