27 Şubat 2008 Çarşamba

Hamsi Pilavı



Hamsi pilavını Ankara'da Bahar'ı ziyarete gelen Sahure Teyze yapıp getirmişti. Daha öncede hamsi pilavı yemiştim ancak fotoğraf çekme şansım olmamıştı. Bu seferde çok iyi bir fotoğraf değil, acele ile hazırlanan sofrada telaşla çekildi ama tarifi almayı ihmal etmedim. Hamsi zamanı sona ermeden, gerçi havalar da ısındı ama, hamsili tarifleri bitireyim.

Hamsi Pilavı
  • 1,5 kg hamsi kılçıkları çıkararak ayıklanır.
  • Balıkların sırtları mısır ununa bulanır. İçleri yukarı bakacak ve kuyrukları da tepsiden sarkacak şekilde sıralanır.
  • 3 su bardağı pirinç tuzlu suda diri olacak şekilde haşlanır.
  • Tavada mısır özü yağı ve tereyağ ile 4-5 adet doğranmış soğan kavrulur.
  • 1 demet kıyılmış maydanoz soğana eklenir.
  • Dolmalık üzüm, fıstık, karabiber, pul biber, kimyon ve nane ilave edilir. Bu karışıma pirinç ilave edilip iyice karıştırılır.
  • Hazırlanan pilav balıkların üzerine yayılır. Kenarlardan sarkan balıklar üste doğru kapatılır. Ortada açık kalan kısma da mısır ununa bulanmış balıklar yerleştirilir.
  • 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sahure teyzenin ellerine saglik
harika olmus enfes gozukuyo
ama tabiii ben yine tadamiyorum
mukkemel canim çok optum