18 Haziran 2017 Pazar

Haşhaşlı Revani


Bayram yaklaşırken yeni bir tarif

Tarif yeni değil, çok bilinen ve paylaşılan bir tarif ama benim gibi şerbetli tatlılarla arası iyi olmayan birisi için yeni bir tarif sayılabilir. 

Anne Kedi'de geçen sene bayramda arkadaşım Vesile'nin Şambali tarifini paylaşmıştım, bu bayram için de yeni bir şerbetli tarif paylaşmış oluyorum. Bayram için tatlı tariflerine ulaşmak isterseniz Anne Kedi'nin Arşivi ve Tatlı Bölümü buralarda.

Haşhaşlı Revani

Keki için
3 adet yumurta
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un

Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Üzerine

1 paket krem şanti
200 ml süt

  • İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğutun. Tencereye şeker ve suyu alın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin, 10 dakika kaynatın.
  • Kek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp çırpın. Üzerine yağ ve sütü ekleyip çırpın. Haşhaş ve irmiği ekleyip tekrar çırpılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip çırpın.
  • Hamuru yağlanmış bir büyük boy borcama dökün, 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan haşhaşlı kekin üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Keki soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi 200 ml süt ile çırparah hazırlayın. Soğumuş kekin üzerine yayın.
  • Servis yaparken meyve veya toz antepfıstığı, fındık vb ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails