12 Ekim 2014 Pazar

Ev Yapımı Yerfıstığı Ezmesi (Peanut Butter)


Dün Yiğit'i okula bırakınca Bahar'a kahvaltıya gittim, kahvaltının süprizi Bahar'ın kendi yaptığı fıstık ezmesiydi. Bizim evin kızları yerfıstığı ezmesine bayılırız, özellikle balla yemeyi tercih ederiz. İlk keşfimiz Gold Fıstık Ezmesiydi, sanırım ortaokul lise yıllarıma denk geliyor. Yıllarca çeşit çeşit markaları denedik, her şeyi evde yapmaya çalıştık ama yerfıstığı ezmesini yapmak Bahar'a kısmet oldu, iyi ki de olmuş. Kardeşimin yerfıstığı ezmesi hazırlardan hiç farklı değildi, hem de katkısız, güvenli. 

Sırada başka tarif olmasına rağmen önceliği kardeşimin tarifine veriyorum. Ev yapımı, doğal lezzetlere bir yenisi daha eklendi böylece.

Yerfıstığı Ezmesi / Peanut Butter

250 gram kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı
2çorba kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1çimdikten az tuz

  • Fıstıkları soyup fırın tepsisine alın. 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika tutun.
  • Fıstıkları soğutmadan mutfak robotuna alın. 1 kaşık pekmez ve 1 kaşık zeytinyağını ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • 1 kaşık pekmez, 1 kaşık zeytinyağı ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
  • Cam bir kavanoza alıp buzdolabında saklayın. 15 gün içinde tüketin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Oglak Kizlari dedi ki...

Satış ağıma bunu da ekleyeyim.
Tuzsuz bulmak da zor olmayacak hani fıstığı.

Ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails