8 Nisan 2014 Salı

Havuç Reçeli


Reçelin çok sevildiği bir evde değişik meyve-sebzelerden reçeller denemek çok keyifli oluyor. Ben hemen her çeşit meyve sebzeden reçel yaparım ama oğlumun favorisi her zaman çilek ve portakal reçelidir.

Havuç reçeli tarifimin kaynağı, reçeller konusunda başucu kitabım, Sema Temizkan'ın Reçel Deyip Geçme kitabı. Tarifi bu sefer birebir uyguladım, sadece yarım ölçü yaptım. Bu reçelin yavan olmasını önlemek için tatlı havuçları seçmek çok önemli.

Havuç Reçeli

1 kg havuç
750 g toz şeker
1 su bardağı su
2 çubuk tarçın
7 adet karanfil
Yarım limonun suyu

  • Havuçları soyup rendeleyin, 2 yemek kaşığı şeker ile ovup 2-3 saat bekletin.
  • Şeker ve suyu tencereye alın, koyulaşmaya başlayınca tarçın ve karanfili ekleyin.
  • Şerbet kıvamını alan karışıma havuçları ekleyip yumuşayana kadar kaynatın. Yarım limonun suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
  • Reçeli içinden tarçın ve karanfilleri çıkarıp sıcakken kavanozlara doldurun. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails