14 Nisan 2014 Pazartesi

Greçka (Karabuğday) Pilavı


Sağlıklı, Glutensiz, Besleyici


Bir süredir Greçka (Karabuğday) dillerde, son moda diyet listelerinde. Ben de ister istemez duyduklarımdan etkileniyorum, hemen denemek istiyorum. Önce salatası ile başladık, facebook ve instagramda fotoğrafını paylaşmıştım, tarifi de önümüzdeki günlerde eklerim. 

Greçka (Karabuğday) pilavını ise hafta sonu bol kalorili et yemeklerinin yanına daha hafif olsun diye yaptım. Diyetteyseniz 1 kase yoğurt ile başlı başına bir öğün olabilir. Benim oğlana buğday pilavı desem yemeyeceği için farklı bir bulgur pilavı dedim, çok olmasa da yedi.

Marketlerde Karabuğday kolay bulunuyor, bakliyat reyonlarında 1-2 farklı marka gördüm. Ben Duru marka tercih ettim. 100 g pişmemiş karabuğday 364 kalori olarak belirtilmiş. 

Greçka (Karabuğday) Pilavı 
4 kişilik

1 su bardağı greçka (karabuğday)
2 su bardağı kaynar su 
1 yemek kaşığı sade yağ / tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
  • Karabuğdayı iyice yıkayıp süzün.
  • Pilav tenceresinde yağı eritin, buğdayı ekleyip, 1-2 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynar suyu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,
greyçka pilavını ukraynalı aşçımızdan öğrenmiştim.Ukrayna'da bizdeki bulgur pilavı kadar yaygındı, hatta market içlerindeki mini restoranlarda menüsü vardı. Hatta ben de oradaki marketten 2 kg kadar alıp İstanbula getirmiştim evde yapmak üzere fakat ilerleyen haftalarda mutfağı basan kurtçuklardan dolayı ben yerine Kartal sahildeki güvercinlere nasip oldular...
ahmet

Adsız dedi ki...

O zaman marketten alıp denemeniz gerekecek :)