3 Mart 2013 Pazar

Sebzeli Hindi Kavurma



Bizim evin boncuk-badem tarifinden sonra sebzeli hindi kavurma ile devam edelim. Biz hindi etini evimizde sık sık kullanıyoruz, fırında but kızartma, bazen haşlama bazen de çeşitli sebzelerle kavurarak yemekler hazırlıyoruz. Tavuk eti yemek istemeyenler için hindi eti alternatif hem lezzetli hem de sağlıklı.

Sebzeli Hindi Kavurma
500 g hindi but (kuşbaşı doğranmış)
2 büyük soğan
2 havuç
2 kırmızı biber
200 g mantar
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Soğan, kırmızıbiber ve havucu parmak uzunluğunda şeritler şeklinde (jülyen doğramaya göre daha kalın olacak) dilimleyin. Mantarları dilimleyip kararmaması için limonlu suda bekletip süzün.
  • Wok tavaya zeytinyağını ve mantar hariç diğer sebzeleri alıp hızlı ateşte sebzeleri kavurun. Hindi etini ekleyip sebzelerle kavurmaya devam edin. Etler pişip yumuşamaya başlayınca tuzu ve kekiği ilave edin. Tekrar et ve sebzeleri karıştırıp mantarı ilave edin. Ara sıra karıştırarak hızlı ateşte kavurun. Ocak ateşi hızlı yanmalı yoksa mantarlar sulanıp sulu bir yemek haline gelebilir. Tüm sebze ve etler yumuşayıp pişince sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Fatma Mermer dedi ki...

ellerinize sağlık bizde çok severiz hindi etini çok lezzetli olur
tavsiyem bolcahindi

PINAR dedi ki...

Yazmadım ama benim de tercihim Bolca Hindi :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails