26 Şubat 2013 Salı

Ekmek Balığı



Bildiğimiz Yumurtalı Ekmek Kızartması

Biz yumurtalı ekmek kızartmasına ekmek balığı diyoruz, yanlış anlaşılmasın. Yiğit'e sabah kahvaltısında yumurta yedirmek için zaman zaman ekmek balığı yapıyorum. Sabah 6'da benim için yumurtalı ekmek kızartmak çok hoş olmasa da oğlum için yapıyorum. Bu aralar Yiğit yumurta, omlet yemek istemiyor, sadece pankek ve ekmek balığına hayır demiyor. Bir de benim zorumla bıldırcın yumurtasına.
Ekmek balığının aslında bir tarifi yok aslında, yumurtayı çırp, ekmekleri (tost ekmeği ya da ev yapımı fransız ekmeği) yumurtaya bulayıp kızart, bu kadar kolay.



2 dilim ekmek için derin bir kapta 2 yumurta, çok az tuz biber çırpın. Tavada tereyağını eritin.


Ekmeklerin her iki yüzünü altın sarısı renk alana kadar kızartın.


Beyaz peynir, krem peynir ve yanında domates ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails