26 Kasım 2012 Pazartesi

Minik Ekmekler / Brioche


Bu mini mini ekmekleri kardeşim Çiğdem yapmıştı. İpek Hanım baktım çok güzel yiyor ben de Yiğit abisine yaptım. Çiğdem'in ve Bahar'ın ANNE KEDİ'de zaman zaman tarifleri yer alıyor. Anne baba marifetli olunca kızlar da marifetli oluyor maşallah. Yani biz de tariflerin sonu gelmez. Kendi kendimize bu kadar iltifat ettikten sonra ekmeklerin tarifi geliyor.

* Çiğdem tam buğday unu ve beyaz un karışımı kullanmış, ben de öyle tercih ettim. Sadece beyaz un kullanarak da yapılabilir.

* Benim de benzer, yumurtalı bir tarifim var. Mini mini ekmeklerle uğraşmam isterseniz Yumurtalı Ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Pratik Brioche

2 yumurta
1 çay bardağı tereyağ (erimiş)
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı su
2 çay kaşığı instant maya
3 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu


* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)
  • Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp makinenin kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak su, süt, yumurta, tuz, şeker ve yağı koyun.
  • Sıvı karışımın üzerine unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makineyi hamur programını seçerek çalıştırın.
  • 1,5 saatlik mayalanmanın sonunda hamuru unlanmış tezgaha alarak yoğurun.
  • Hamuru muffin kalıplarına paylaştırıp 10 dakika daha mayalanması için bekleyin, 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Bence hiçte minicik değil...Ne güzel kabarmışlar..Maşallah.

Aicha Dalgic dedi ki...

ellerinize saglik ve
afiyet olsun
surdan baktigimda çok lezziz
gorunuyor :) belçikaya sicak sicak
gonderseniz harika olur :)
bende sizi seve seve beklerim
bloguma :)yeni cupcaklerime
bir goz atin :p
bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com

Oglak Kizlari dedi ki...

Ellerine sağlık.

kızı bişeyler soran anne