23 Mayıs 2012 Çarşamba

Soslu Pirzola



Dün Esin'in bloğumu çok ihmal ettiğimi ve ANNE KEDİ'nin benim için önemini hatırlatması ve kulağımı çekmesi ile biraz da olsun kendimi toparlamaya karar verdim. Alınan kararlar her zaman tam olarak uygulanmasa da bunun için çaba göstermeliyim. Beni tanıyan, kendimi çok çaresiz hissettiğim anlarda bana çıkış yolunu gösteren, beni seven arkadaşlarım olduğu için çok şanslıyım, bunun özrü yok ama kendimi o kadar işe, güce kaptırıyorum ki arkadaşlarımı çok ihmal ediyorum. 

Her zaman şükretmem  gerekirken dünya işleri için mızmızlık etmeye başladığımda bir şekilde dersimi alıyorum. İnsan olmanın getirdiği zayıflıklar, nefsine yenik düşmek, kıymetini bilmen gerekenleri ille de gözüne sokulmadan hatırlamaman, atalet vs... Aslında bilirim de bazen yapamam, bunun için de bu aralar özellikle kendime hatırlatmalar yapıyorum, yazıyorum, okuyorum. 

Soslu pirzola ise bizim evin küçük beyi için pirzolayı/eti şekilden şekle sokma çalışmalarının sonucu. Bu tarifi  döküm tencerede kendi halinde piştiği için de seviyorum.



Soslu Pirzola
6-8 parça pirzola
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı domates rendesi
7-8 adet arpacık soğan
6 diş sarımsak
2-3 tane karabiber

  • Tercihan döküm tencereye yoksa teflon tencereye zeytinyağını alın. Etleri tencereye yerleştirin. Etlerin arasına arpacık soğan, sarımsak ve tane karabiberleri yerleştirin.
  • Etlerin üzerine 1 su bardağı domates püresini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın en kısık ateşinde yaklaşık 2-3 saat, etler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Burcu Kayhan dedi ki...

Merhaba,
Blogunuzu çok beğendim, sizi izlemeye aldım.Ben de beklerim.Çok güzel bir yemek olmuş,ellerinize sağlık.Sevgilerimle:)

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim, ben de sizin blogunuzu çok beğendim.
Sevgilerimle