12 Mart 2012 Pazartesi

Kuzu Tandır


Bizim evin erkeklerinin son günlerdeki favori et yemeği, kuzu tandır. Açıkcası benim de işime geliyor, yapımı kolay hem de lezzetli. 
  • Kuzu tandır yapmak için her zaman döküm tencere kullanıyorum ama şart değil, kalın tabanlı tüm tencereler kullanılabilir.
  • Et için tercihim kuzu kol ama bazen farklı kısımları kullanırım ama mutlaka kuzu eti olmalı.
  • Kuzu tandır pilav, makarna, püre veya sadece soğan, yeşillikler ile servis edilebilir.
  • Tencerenin dibinde etin suyu kalabilir, etlerin üzerine dökerek servis yapılabilir.


Kuzu Tandır
Parçalara ayrılmış kuzu kol
Zeytinyağ, tane karabiber

  • Etin her yerini çok az zeytinyağı ile yağlayıp tencereye yerleştirin. Tencereye 4-5 adet tane karabiber koyup kapağını kapatın.
  • Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar ocağın orta büyüklükteki gözünde, en kısık konumda 3-4 saat pişirin.
  • Etleri dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

6 yorum:

Seda Yazıcı dedi ki...

enfes!!ellerine sağlık

Fatma dedi ki...

ellerine sağlık canım
afiyet şifa olsun:)

nilay dedi ki...

Ellerine sağlık
Mis gibi olmuştur
Ben balık kızartır gibi yapıyorum Pınar.
Eti una bulayıp kızartıyorum sonra düdüklüde pişiriyorum.
Oda çok güzel oluyor
Denemelisin
Sevgiler

PINAR dedi ki...

Seda Hanım, Fatma Hanım teşekkür ederim.

Nilaycım mutlaka denerim.

Sevgilerimle

Oglak Kizlari dedi ki...

Ellerine sağlık.
Yumuşak mı oluyor yoksa ağızda dağılıyor mu??

Meraklı anne Çiğdem

PINAR dedi ki...

Çiğdemcim yumuşacık oluyor

Sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails