13 Ocak 2011 Perşembe

Humus


Bugün eve tatsız bir nedenle erken geldim, oturmak, yorulmamak içinde bilgisayarın başına geçtim. Yani her kötü durum iyi bir şeye sebep olabilir! Benim için iyi durum nihayet ANNE KEDİ'ye yeni bir tarif ekleyebilmek oldu. Aslında kelimeler bugün biraz kopuk, cümlelerin sonu zor geliyor, affedin.
Humus bizim özel sofralarımızda yer alır, en çok seven de benim sanırım. İyi yapılmış bir humusun lezzeti kadar kıvamıda önemli. Katı olmamalı, boğazımızda kalmamalı. İçindeki tahin, üzerindeki tereyağ ve çam fıstıkları ile bol kalorili ama vazgeçilemez.
Bizim ölçümüz oldukça bol, büyük bir servis tabağı humus çıkıyor. Daha az isterseniz ölçülerin yarısını kullanın.
Nohutun türüne göre kıvam değişebilir, robotta çırparken kıvamı tahin ve su ile ayarlayabilirsiniz.

Humus
500 g nohut (haşlanmış, kabukları soyulmuş)
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı tahin
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz

üzerine:
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
  • Nohutları, tahin, sarımsak, limon suyu ve tuzu mutfak robotunda krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Humusu servis tabağına alın, ortası çukur olacak şekilde tabağa yayın.
  • Çam fıstıklarını tereyağ ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup humusun üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

nilay dedi ki...

Yapayım yapayım dediğim ama bir türlü yapmadığım bir tarif. Hatta konserve nohutu sonra pilavlarımda bile kullanıp yok ettim. İnşallah bir ara deneyeceğim.

Oglak Kizlari dedi ki...

Offfff offff ki offffff..
Şu çam fıstıkları insanı yoldan çıkarır vallahi.

Ellerine sağlık.

İştahlı anne Çiğdem

mermertezgah dedi ki...

nefis görünüyor ellerinize sağlık sizi hep takip ediyorum bütün tarifleriniz süper

PINAR dedi ki...

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails