24 Temmuz 2010 Cumartesi

Vişne Likörü



Fotoğraftaki Vişne Likörü geçen senenin ürünü, paylaşmak için bu yazı bekledim. Geçen sene ilk kez yaptığım, tadına da kasım ayında baktığım için bu senenin vişnelerini bekledim ama araya tatil girince tarifim biraz gecikti. Geçen sene 1 Ağustosta hazırlamış, Kasım ayında da açmıştım.



Bayram ziyaretlerine gelen arkadaşlarımıza ve akrabalarımıza Türk Kahvesi'nin yanında ikram etmiştim. Aslında benim gibi kahve delisi için güzel bir Türk Kahvesi nasıl yapılır ayrı bir yazı konusu olmalı.
Vişne Likörü benim yaptığım şekilde alkol eklemeden yapılınca oldukça yoğun ve tatlı oluyor, aman dikkat.

Vişne Likörü (yaklaşık 1 litre)
1 kg vişne
1/2 kg toz şeker
  • Vişneleri sapları ile beraber yıkayıp, süzün. Ağzı sıkı kapanan bir kavanozun içine alın, üzerine şekerin tamamını koyup kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  • Kavanozu uzun süre güneş alan balkon veya bir camın önüne koyun. Ara sıra kavanozu çalkalayarak şeker ve vişnenin karışmasını sağlayın. Yaklaşık 1 hafta içinde şeker eriyip, vişneler sulanacak. 3 ay boyunca güneş görecek şekilde, daha sonra serin ve karanlık bir yerde bekletin.
  • Kavanozu açınca bir süzgeç yardımı ile likörü ve vişne tanelerini ayırın. Likörü ağzı kapalı cam bir şişede saklayın.


NOTLAR
  • Ben belki pastalarda vişneleri kullanırım diye düşünmüştüm ama 3 ayın sonunda vişne taneleri tamamen kullanılamaz hale geliyor.
  • Kavanozun üzerine tarih yazmayı unutmayın, 3 ay sonunda unutabilirsiniz.
  • Alkol eklemeden yapıldığı için yoğun ve tatlı oluyor, istenirse sunum aşamasında votka eklenebilir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

bu sene benimde yapasım var.ellerine saglık.