21 Haziran 2010 Pazartesi

Sebzeli Et Kavurma


Babalar Günü Sofrası

Pazar günü ailemizin 3 babasının Babalar Gününü bir arada kutladık. Yemekte bir araya geldik ama çoğunluk diyet yaptığı için ölçülü yemeye dikkat ettik. Sebzeli et kavurmayı babam yaptı, aynı şekilde bu tarifi babam kuzu eti yerine hindi but ile de yapıyor. Bence her ikisi de ayrı ayrı lezzetli oluyor. Geçtiğimiz günlerden bir pazar günü hindi eti  ile yapıp fotoğrafını çekmiştim, o tarifi de ayrıca eklerim.

Sebzeli et kavurmanın yanında sade pirinç pilavı, közlenmiş patlıcan salatası, zeytinyağlı taze fasulye ve çayın yanında da lorlu tart vardı.

Sebzeli Et Kavurma

700 g kuzu kuşbaşı et
2 büyük soğan
2 kabak
2 havuç
2 kırmızı biber
200 g mantar
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Soğan, kabak, kırmızıbiber ve havucu parmak uzunluğunda şeritler şeklinde (julyen doğramaya göre daha kalın olacak) dilimleyin. Mantarları dilimleyip kararmaması için limonlu suda bekletip süzün.
  • Wok tavaya zeytinyağını ve mantar hariç diğer sebzeleri alıp hızlı ateşte sebzeleri kavurun. Kuşbaşı eti ekleyip sebzelerle kavurmaya devam edin. Etler pişip yumuşamaya başlayınca tuzu ve kekiği ilave edin. Tekrar et ve sebzeleri karıştırıp mantarı ilave edin. Ara sıra karıştırarak hızlı ateşte kavurun. Ocak ateşi hızlı yanmalı yoksa mantarlar sulanıp sulu bir yemek haline gelebilir. Tüm sebze ve etler yumuşayıp pişince sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.



Közlenmiş Patlıcan Salatası, hemen hemen her hafta 3-4 kez değişik şekillerde yapıyorum ama tarifi ANNE KEDİ'de hala yok, en kısa sürede eklenecek.


Lorlu Tart ise yeni tanıştığım ama çok sevdiğim bir lezzet, herkes benim kadar beğendi, demek ki bizim evde daha sık yapılacak.

2 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar,ellerine sağlık, sevgilerrrrr....

Adsız dedi ki...

Zehra Hanım teşekkür ederim, sevgilerimle...