15 Mayıs 2010 Cumartesi

Yoğurtlu Kuskuslu Çorba


Geçtiğimiz kış aylarında bol bol değişik çorbalar yaptım ama hepsini paylaşma fırsatım olmadı. Özellikle benim için çorba içmenin zamanı yoktur, yaz kış fark etmez. Yazın en sıcak zamanlarında yaptığımız tatillerde bile değişik bir çorba bulduysam içerim.

Son zamanlarda yaptığım çorba denemelerinden Yiğit tarafından en çok bu çorba beğenildi. Çorbanın tarifini internetten almıştım ama o kadar çok sayfada bu tarif var ki gerçek kaynak kim bilemedim.

* Buğday salatası için haşladığım fazla buğdayı derin dondurucuda saklıyorum, çorbalarda gerekli oldukça kullanıyorum.
* Kuskus yerine bazen yıldız şehriye kullanıyorum ama oğluma kuskuslu çorbalar daha değişik geliyor.

Yoğurtlu Kuskuslu Çorba

1 kahve fincanı haşlanmış buğday
1 kahve fincanı kuskus
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1,5 litre su (tavuk/et suyu)
Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağ, 1 çay kaşığı kuru nane

  • Et suyunu tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suya kuskusu ve yarmayı alın, kuskuslar yumuşayana kadar pişirin.
  • Bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpın, çorbanın suyundan en az 1 su bardağı (daha fazla da olabilir) alarak karışımı ılıştırın, bu aşama önemli yoksa çorba kesiliyor. Karışımı çorbaya ilave edin ve karıştırın.
  • Çorbayı biraz daha kaynatıp ocaktan alın ve servis yapmadan önce üzerine kızdırılmış naneli tereyağ gezdirin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

Pecados da mesa dedi ki...

Olá, Merhaba.

BRAZIL!!!

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bizim evde de yaz kış çorba tüketilir. Kuskusu ev halkı sade olarak sevmediği için çorbada kullanmak çok güzel bir fikir. Mutlaka deneyeceğim.Elinize sağlık.Yiğite de afiyet bal şeker olsun.Sevgiler...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Bugday en sevdiğim hububat türüdür.Her yemeğin içinede çok yakışıyor.Ellerine kollarına sağlık.Sevgi ile öpüyorum.....

Adsız dedi ki...

Merhaba Brazil

Mine Hanım teşekkür ederim, kuskusu biz de sade tercih etmiyoruz ama çorbalara yakışıyor.

Zehra Hanım teşekkür ederim biz de sizi öpüyoruz, nice mutlu yıllara...