16 Mayıs 2010 Pazar

Yoğurtlu Havuç Salatası



Yoğurtlu Havuç Salatası neredeyse hemen hemen tüm çay ya da yemek davetlerinde yaptığım, özellikle öğle yemeği için yapıp iş yerine götürdüğüm bir salata olmasına rağmen ANNE KEDİ'nin arşivine girebilmek için çok bekledi. Uzun zaman fotoğrafları beğenmedim ama baktım ki daha iyisini denk getirip çekemiyorum elimdekilerle yetineyim dedim.

Yoğurtlu Havuç Salatası

4 su bardağı rendelenmiş havuç
1 çay bardağı zeytinyağ
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
üzerine pul biber, kuru nane
  • Tavaya zeytinyağı, rendelenmiş havuç, tuz, un ve ezilmiş sarımsağı alıp havuçlar yumuşayana kadar kavurun. Kavrulan havuçlar soğuyunca yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp üzerini isterseniz biber ve nane ile süsleyebilirsiniz.
* Yoğurt miktarını arttırarak daha yumuşak kıvamlı bir salata elde edebilirsiniz.
* Salatanın püf noktası un ve sarımsağın havuçla beraber kavrulması.
* Un miktarı önemli çünkü un fazla olursa salata sertleşir, lezzeti bozulur.
Yoğurtla beraber dövülmüş ceviz ekleyerek salatanın lezzetini arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

4 yorum:

humeyra dedi ki...

Bu salataya un da koyulduğunu bilmiyordum. Biz unsuz yapıyoruz. Acaba unla nasıl oluyor bir dahakine ilave edip denicem.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Ben herzaman yaparım ama hiç un koymadım,hemen deneyeyim,ellerine sağlık,sevgilerrrrr....

Adsız dedi ki...

Humeyra Hanım genellikle un konulduğunu pek kimse bilmiyor ama unu havuç ve sarımsakla birlikte kavurmak bu salatayı muhteşem yapıyor.

Zehra Hanım bence de mutlaka deneyin, sevgilerimle...

Sevil Şahin dedi ki...

çok severim ellerine sağlık çok güzel olmuş afiyet olsun ..
sevgiler