6 Mayıs 2010 Perşembe

İki Renkli Kek


Bu keki çok seviyorum, kakaolu kek ve pastaları çok tercih etmem ama bu kekin özellikle kakaolu kısımlarını seviyorum. Tarif kardeşim Çiğdem'in, aslında Çiğdem bu keki limonlu yapıyor, o da çok lezzetli oluyor.

İki Renkli Kek

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kakao
1 çorba kaşığı süt
  • Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın. Yumurta beyazlarını tozşeker ile kar gibi beyaz olana kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarını, süt, sıvıyağı ilave edip çırpın.
  • Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışıma ekleyip, çırpın.
  • Kek karışımının 1/4'ni ayırın, kalanını yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Kalan az miktardaki kek karışımına kakao ve 1 çorba kaşığı sütü ekleyip iyice karıştırın.
  • Kakakolu karışımı sade kek karışımı üzerine döküp çatal yardımı ile iki karışımı çok az karıştırın.
  • Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

5 yorum:

Eylem dedi ki...

anneler günün kutlu olsun.sevgiler.

İpek dedi ki...

Pınar, bu kek harika oldu. Yemeye doyamadık. Evde sıvı yağ kalmadığı için mecburi bir değişiklik yapıp erimiş katı yağ kullandım ama işimi gördü. Paylaşayım dedim. Öpüyorum.

PINAR dedi ki...

İpekcim, beğenmenize çok sevindim, afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

Vanilya girmiyor mu

PINAR dedi ki...

ben eklemiyorum ama seviyorsanız ekleyebilirsiniz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails