19 Ekim 2009 Pazartesi

Tırtıl Kurabiye



Niyetim arayı bu kadar açmak değildi, ben bile ANNE KEDİ'yi her açtığımda aynı tarifi görmekten sıkıldım. Şu aralar kendime ayırabildiğim zaman çok sınırlı olduğu için blogumda bu durumdan nasibini alıyor. Tırtıl kurabiyeyi yeni yap(a)madım, eski günlerden bir fotoğraf. Evde elbette yemek, pasta vs. yapılıyor ama sabah 6.30 akşam 7.00 koşuşturması sonrasında fotoğraf çekilemiyor.

Tarifime un miktarını tam olarak yazmamışım, "aldığı kadar un" yazmayı sevmiyorum ama yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olacak şekilde un ilave edilmeli.

Tırtıl Kurabiye

1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gram yumuşak tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
  • Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Kurabiye hamuru yumuşak, ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. Malzemeyi tırtıl kurabiye kalıbı yardımı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla sıkın. 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

4 yorum:

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
calisan insanin halinden cok iyi anliyorum, gerci ben su siralar dogum iznimdeyim ve rahatim ama kücük bir bebekle bir günün kosusturmasi birde baktim aksam olmus bile:))

Kurabiyelerin cok güzel görünüyorlar, ellerine saglik diyorum ve sana da kolayliklar diliyorum.

Selamlar ve kocaman öptüm

Adsız dedi ki...

Acaba tarifte malzemeler biraz eksik mi? Toz şeker ve un gözükmüyor ????

Adsız dedi ki...

Tarifte toz şeker yerine pudra şekeri var, ayrıca üzerine de yukarıdaki miktar dışında pudra şekeri serpiyorsunuz. Unu da aldığı kadar şeklinde belirtmişim, nedenini de yazmışım :)
Kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

ellerine saglık süüper görünüoor denıcem en kısa zamanda