9 Ekim 2009 Cuma

Fransız Ekmeği



Neden Fransız Ekmeği bilmiyorum, tarifi nerden almışım hatırlamıyorum ama son zamanlarda neredeyse sadece bu tarifi yapıyorum. Çok lezzetli, kocaman, neredeyse makineden taşıp çıkacak ekmekler pişiriyorum. Bir de tostu çok lezzetli oluyor, okul başladı ya bizim de kahvaltılarımızda daha çok tostlar yer alıyor. Hazır tost ekmeğinin yerine güzelce dilimlenmiş fransız ekmeği ile yapılmış bir tost çok daha lezzetli oluyor.

Fransız Ekmeği

1 bardak süt
1/2 bardak su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant maya
1/4 bardak sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
4 bardak un

* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)
  • Makinenin ekmek pişirme haznesine makinenin kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak su, süt, şeker, tuz, sirke ve yağı koyun.
  • Sıvı karışımın üzerine unu serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makineyi temel ekmek programı, 900g, orta kabuk rengini seçerek çalıştırın.
  • Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, hazneyi makineden çıkarın. Ekmeğinizi soğuttuktan sonra dilimleyin.
Afiyet olsun.

9 yorum:

nalan dedi ki...

aldım hemen tarifi.
ben de makinada hazır ekmek karışımları yerine unla kendim yapmak istiyorum. tam buğday unu da almıştım. yarım yarım kullansam normal unla nasıl olur sence ?

Adsız dedi ki...

Nalan Hanım merhaba, ben hazır ekmek karışımlarını 1 kere denedim, daha sonra hep normal un kullandım. Zaman zaman ekmeklerimde tam buğday unu da kullanıyorum, o zaman sizin dediniz gibi yarı yarıya kullanıyorum, çok lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Sevgilerimle...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım ee haftasonu denenecekler listesinde yerini aldı bile :)))

Sevgiler,
Evren

Özlem dedi ki...

Gerçekten dediğin gibi kocaman bir kemek olmuş, mis gibi ellerine sağlık canım

ANNEMİNELİ dedi ki...

Etkinliği çok tuttum.Şimdiden başarılar diliyor.Katılmak için sabırsızlanıyorum.Ellerinize sağlık.Teşekkürler.Sevgilerr...

Adsız dedi ki...

bugün denedim bu ekmeği.kendi yaptığım ekmeğin bu kadar kabardığını ilk defa görüyorum.tadını bilmiyorum ama çok güzel görünüyor

Adsız dedi ki...

Gamze Hanım umarım tadı da görüntüsü kadar güzel olmuştur.
Sevgilerimle...

nalan dedi ki...

ben bugün denedim bu tarifi.
aman yarabbi, camına kadar yükseldi makinenin, hatta yapıştı bile !!
artık hazır karışımlardan almaya gerek yok. bundan sonra böyle tariflerle de gayet güzel yapılabilecek demek ki :)
şimdilik sadece beyaz un kullandım. bir sonraki sefere tam buğday ve beyaz unu yarı yarıya kullanıcam.
hatta su yerine sabah lor peyniri yapmıştım ekşiyen sütten ( aysun'un getirdiği süt- malum pastorize sütlerle olmuyor )
Loru süzünce geriye kalan peynir suyundan koydum tarifteki su yerine.
bakalım sonuç nasıl olacak ? kokusu şimdiden enfes :)

Adsız dedi ki...

Nalan Hanım ben de çok merak ettim, sonucu bekliyorum. Sevgilerimle.