Böğürtlen Reçeli
1 kg böğürtlen
1 kg toz şeker
1/2 limon suyu
- Böğürtlenleri yıkayıp iyice suyunun süzülmesini bekleyin. Böğürtlenleri tencereye alıp şekeri üzerini örtecek şekilde koyup 1 gece bekletin.
- Ertesi gün meyveler sulanınca orta hararetli ocakta reçeli kaynatın. Meyvelerin üzerinde oluşan köpükleri ara sıra alın. Reçel kıvamını alınca limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Reçeli tencerede soğuttuktan sonra kavanoza alın.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Pınarcığım eline sağlık.çok severim ben de,bu hafta sonu bol bol topladım ama hepsini yedim:-)rengi şahane olmuş.afiyet olsun.sevgilerimle...
Benim de aklımda pazara gidince böğürtlen almak ama bir türlü kısmet olmadı.. Ellerine sağlık, afiyetle yiyin..
Ohh mis gibi olmuş annemde tatilde yaptı adapazarının böğürtlenlerinden:)
ellerinize sağlık.
Çok severim reçelleri özellikle böğürtleni...
ellerinize sağlık
Yorum Gönder