10 Haziran 2009 Çarşamba

Çekirdekli Ekmek


Hafta içi fotoğraflarıma ve arşivime ulaşmakla ilgili sorunum var :) Bu nedenle elimdekileri idareli kullanıyorum, geçici bir süre...

Çekirdekli Ekmek


1,5 bardak su
2 küçük kaşık tuz
2 büyük kaşık şeker / bal
2 büyük kaşık zeytinyağı
4 bardak un
1,5 küçük kaşık instant maya
1 bardak çekirdek içi

* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)
  • Makinanın ekmek pişirme haznesine makinanın kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak su, şeker, tuz ve yağı koyun.
  • Sıvı karışımın üzerine unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makinayı temel ekmek programı, 900g, orta kabuk rengini seçerek çalıştırın.
  • İlk sinyal sesinde 1 bardak çekirdek içini ilave edin.
  • Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği hazneden çıkarıp bir ızgara üzerine alın. Ekmeğinizi soğuttuktan sonra kesin.

Afiyet olsun.

6 yorum:

neslihan dedi ki...

Pınarcığım nefis bir ekmek olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle...

cumartesi mutfağı dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

sevgiler,

tolunay

Melek* dedi ki...

ekmek için çekirdek soymakla bitmez:) arkadaşım ellerine sağlık buram burak ekmek kokuyor:)

Asuman'la dedi ki...

itiraf ediyorum kayınvalidemde ekmek yapıyo ama hiç böyle kabarmadı yaptıkları :)
ellerine sağlık

Özlem dedi ki...

Bu harika bir tesadüf oldu, tam da çekirdekli ekmek yapmak istiyordum, hatta çekirdeklerimi bile aldım....umarım benimki de böyle kabarır,
ellerine sağlık,
sevgilerimle

nilay dedi ki...

Bayılırım cekirdekli ekmege .
Ellerine sağlık. Süper görüntü

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails