Sağlıklı ve doğal beslenmek için çabalıyoruz. Evde katkısız, sağlıklı yemekler pişiriyorum, nadiren tereyağ, en çok zeytinyağı kullanıyorum ama bazen de öyle tarifler uyguluyorum ki çok lezzetli, çok kalorili kekler, pastalar, yemekler çıkıyor ortaya. Havuçlu kek de bunlardan birisi, bir kere tadına baktınız mı esiri oluyorsunuz.
Havuçlu Cevizli Kek
3 iri yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
200 ml zeytinyağ
200 ml süt kreması
2,5 su bardağı havuç rendesi
3,5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- Un, tuz, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin.
- Yumurta, şeker ve limon suyunu birlikte 2-3 dakika çırpın.
- Zeytinyağı ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Elenmiş kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave ederek mikserın en düşük hızında karıştırın.
- Rendelenmiş havuçları ve cevizleri ekleyerek kaşık yardımı ile karıştırın.
- Hamuru yağlanmış 26 cm yuvarlak kalıba ya da bir kek kalıbına boşaltarak önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Benim fırınımda pişmesi 50-55 dakika sürüyor ama mutlaka kürdan yardımı ile üzeri kızardıktan sonra pişip pişmediğini kontrol ediyorum.
- Kek piştikten sonra kalıp içerisinde oda sıcaklığına gelmesini bekleyip daha sonra kalıptan çıkarın. Sabredip ertesi gün servis yapabilirseniz muhteşem kıvamı yakalayabilirsiniz. O kadar dayanamam derseniz en az 4 saat kekinizi dinlendirin.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Dergi ile ilgili mesajınıza geçte olsa çok teşekkür ederim. Kek için ellerinize sağlık diyorum. Gerçekten sağlıklı ve nefis. ellerinize sağlık. Sevgiyle kalın...
Pınarcım, fırından çıktıktan sonra biraz pudra şekeri yağdır üstüne.. Çok yakışıyor :))
Ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor. Havuçlu kekleri ben de çok seviyorum.
bu güzel görüntüye hele ki kokuya 4 dakika nasıl sabredilir bilmiyorummm
ellerine sağlık
sevgiler
Pınar'cığım anneler günün kutlu olsun canım.sevgilerimle...
Yorum Gönder