16 Mart 2009 Pazartesi

YE # 43 Karamelize Soğanlı Ekmek



YE # 43 Ekmek Etkinliği uzun bir aradan sonra ilk katıldığım etkinlik olacak. Son zamanlarda denediğim ve sevdiğim bir çok ekmek tarifinin içinden etkinlik için Karamelize Soğanlı Ekmeği seçtim. Etkinliğin ev sahibi Hayat Binbirçeşni blogunun sahibi Saliha Hanım. Yeni bir çok tarifi bize ulaştıracağı için şimdiden kendisine teşekkürler.

Malzemeler

2,5 cup un
3/4 tatlı kaşığı instant maya
3/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı bal
3/4 cup ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 adet kuru soğan

* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)
  • Soğanları ince doğrayıp zeytinyağında hafifçe kahverengileşinceye kadar kavurun. Yağı kaşıkla bastırarak süzdürüp soğanları ayırın.
  • Makinanın ekmek pişirme haznesine makinanın kendi kap ve kaşık ölçülerini kullanarak ilk olarak su, sirke ve balı koyun. Tuzu ve soğanlardan süzdürdüğünüz yağı ilave edin. Unu suyu örtecek şekilde ilave edin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.
  • Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.
  • Beyaz ekmek, 700 gram, orta renk kabuk seviyesini seçerek makineyi çalıştırın.
  • Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden sonra soğanları ekleyin.
  • Pişme sinyalinden 5 dakika sonra hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği bir ızgara üzerine alın. İyice soğuduktan sonra kesin.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Çok değişik, ekmekte soğan hiç denememiştim. Her ekmek makinesine uyuyorsa denemek isterim canım bir gün, ne dersin?

Adsız dedi ki...

Esracım bu tarif bence her makinada uygulanabilir. Benim makinam standat 900g lık. Sorun olacağını zannetmiyorum.
Sevgilerimle.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Pınarcığım nefis bir tarif,ekmek harika görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...