30 Ocak 2009 Cuma

Taze Anne Ekmeği



Yarıyıl tatili, ailemizin yeni üyesinin doğumu, Yiğit ve bebekle bol bol ilgilenmek istemem, yeni annenin ve oğlumun seveceği ekmek ve tatlıları pişirmek istemem nedeniyle son zamanların 2 etkinliğini kaçırdım. Ye # 41 Portakal Etkinliği ve Yaman Etkinlikler /Mayalı, her ikisi de tam benlikti, her neyse yeni tarifler başka zamana.

"Taze Anne Ekmeği" tamamen doğaçlama olarak, kardeşim için besleyici bir şeyler yapmak isterken oluştu. Tarif çok orijinal değil, belki bir çok kişi benzer ekmekler yapıyordur, zaman zaman ben de bol ilaveli ekmekler yapıyorum. Temel ekmek tarifini baz alarak bazı ilaveler yaptım. Yeni anne olmuş kardeşim için besleyici, süt içeriğini zenginleştirecek E vitamini kaynağı ruşeym, omega 3 ve omega 6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağı olan keten tohumu ve cevizi eklemek istedim.

Malzemeler

1,5 bardak ılık süt
2 küçük kaşık tuz
2 büyük kaşık toz şeker
3 kaşık ruşeym
2 büyük kaşık erimiş tereyağ
3 bardak + 2/3 bardak un
1/2 bardak iri çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı keten tohumu
1,5 küçük kaşık instant maya

* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)
  • Makinenin ekmek pişirme haznesine kendi kap ve kaşık ölçülerini kullanarak ilk olarak süt, şeker, tuz ve eritilmiş tereyağını koyun.
  • Sıvı karışımın üzerine unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Ruşeymi unun üzerine serpin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun.
  • Makineyi temel ekmek programı, 900 g, orta kabuk rengini seçerek çalıştırın.
  • İlk sinyal sesinde ceviz ve keten tohumunu ilave edin.
  • Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği hazneden çıkarıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım buralara kadar geldi kokusu :)))

Sevgiler,
Evren

durutarifler dedi ki...

Bebek kimin bebeği. Eğer senin bebişin ise hayırlı olsun. Güle güle büyüt.
Ekmek kokusu geldi burnuma . Sizden mi tüttü acaba ?

Adsız dedi ki...

Evrencim, teşekkür ederim.

Nilaycım, bebek kardeşimin, teyze oldum.

Sevgilerimle...