10 Ocak 2009 Cumartesi

Çilekli Muzlu Şarlot


Uzun bir aradan sonra oğlumun doğum günü pastasına sıra geldi. Kışın ve soğuğun etkisiyle bu aylar benim için zor ve yavaş geçiyor. Sevdiğim bir çok şeye zaman ayıramıyorum, ANNE KEDİ'de bu durumdan etkileniyor.

Bugün de bu pastanın farklı meyvelisini Amerika'dan yarıyıl tatili için gelen Atacan'ımız için yapıyorum, pastayı tekrar yapıyorken ANNE KEDİ'yi de ihmal etmeyelim.

Çilekli Muzlu Şarlot

Kedidili bisküvi (yaklaşık 40 adet Balocco Savoiardi kullandım)
1 lt süt
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
50 gr margarin
1 muz, 1 su bardağı doğranmış çilek
(isterseniz frambuaz, kivi, vişne, şeftali gibi farklı meyveler)
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (krem şantiyi hazırlamak için)
1 kase süt (kedidillerini ıslatmak için)
  • İlk önce pastanın muhallebisini hazırlayın. Bunun için yumurta sarıları ile şekeri iyice karıştırdıktan sonra süt, un, nişasta ve vanilyayı da ekleyerek ve devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, içine margarini ekleyip mikserle beş dakika kadar çırpın. Muhallebiyi bir kenara soğumaya bırakın, arada bir mikserle tekrar çırpın.
  • Krem şantiyi bir su bardağı süt ile çırpıp kullanıncaya kadar buzdolabına kaldırın.
  • Kelepçeli kalıbınızın yan kenarlarını strech film ile kaplayın, böylece pastayı çıkarmak daha kolay oluyor. Kedidili bisküvilerin her birini süte hafifçe batırıp kalıbın yan çeperlerine dikey olarak yerleştirin.
  • Kedidili bisküvileri yine süte batırarak, kalıbın taban kısmına boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  • Kremayı bir kez daha mikserle çırpıp, yarıya yakın bir kısmını tabana döşediğimiz kedidili bisküvilerin üstüne dökün.
  • Dilim dilim doğranan muzları kremanın üstüne dizin ve üstünü ince bir tabaka krem şanti ile kaplayın.
  • Kedidili bisküvileri yine hafifçe süte batırıp, krem şantinin üstüne yine boşluk kalmayacak şekilde dizin ve kalan tüm kremayı üstüne döküp, düzeltin.
  • Muhallebinin üzerine doğranmış çilekleri dizin.
  • Artan krem şantiyi yine meyvelerin üstüne düzgünce sürün. Pastayı buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Pastayı kalıptan dikkatlice çıkartın. Üzerine hindistan cevizi serpip dilimlenmiş bir adet çilek ve kıyılmış antep fıstığı ile süsleyin. Şık görünmesini isterseniz bir kurdele ile bağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

10 yorum:

gezgincigencler dedi ki...

harika görünüyor,ellerine sağlık canım


sevgiler

elma şekeri dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis bir görüntü…

durutarifler dedi ki...

Kesinlkle denenecek.
Ben de yapıyorum ama böyle kat kat yapmıyordum. Deneyeceğim arkadaşım . Ellerine sağlık. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Hey
I really like yours site. keep it as is.

Adsız dedi ki...

Hi there,I enjoy reading through your article post, I wanted to write a little comment to support you and wish you a good continuation. All the best for all your blogging efforts.

Adsız dedi ki...

Thanks for sharing the article.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Lovely and bodacious beauties that want the big rod!

Adsız dedi ki...


[url=http://ph-pills.com/en/item/generic_zyban.html]order zyban[/url]

Adsız dedi ki...

I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You’re wonderful! Thanks!