Taşınma ve yoğun bir işe başlamanın verdiği yorgunluk dışında üzerimde atamadığım, aslında bir an önce kurtulmak istediğim bir durum var. Mutfağa zorunlu olmadıkça girmiyorum! Nedenini bilmiyorum ama umarım en kısa zamanda bu durum son bulur. Aç kalmıyoruz ama benden beklenmeyen bir durum.
Bu durum sürerken bu hafta sonu zar zor Patatesli Ekmek yaptım. Bu ekmek yumuşacık oluyor ve kolay da bayatlamıyor. Dezavantajı ise diğer ekmeklere göre daha küçük oluyor, hemen bitiyor.
Patatesli Ekmek
1 küçük patates (haşlanıp ezilmiş)
2 bardak un
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
1/2 bardak su
2 yemek kaşığı zeytinyağ
* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)
- Ekmek makinasının haznesine su, yağ ve tuzu koyun.
- Ezilmiş patatesi de ilave edin.
- Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun.
- Ekmek makinasının beyaz ekmek programında, 700 g ve açık kabuk rengini seçerek pişirin.
- Programın bitiş sinyalinden 5 dakika sonra hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği bir ızgara üzerine alın. Ekmeğin soğumasını bekledikten sonra kesin.
5 yorum:
Eminim çok lezzetli olmuştur. Bu mutfakla olan istesizlik zaman zaman ben de olur. Eğer evin içi ile çok uğraşmışsam ve iyice yorulmuşsam mutfağı gözüm bile görmek istemez
İçinde patates varsa süper olmuştur taı, ellerine sağlık canım.
Sevgiler,
Evren
hımm.patatesli ekmek kulağa çok hoş geliyor.eminim tadı da harikadır.eline sağlık canım.sevgilerimle...
İlk kez Abant'ta gördüğüm ama tatmadığım bir ekmek.. Ellerine sağlık Pınar'cım..
Canim pek lezzetli gorunuyor,ellerine saglik...derhal makinami almam lazim...opuyorum canim
Yorum Gönder