7 Mayıs 2008 Çarşamba

Tavada Kuzu Pirzola ve Havuçlu Kırmızı Biber Salatası



Bu ara ANNE KEDİ'ye çok sık sebze ve ot yemekleri ekledim. Biraz ara vereyim ne de olsa bizim aile fazlasıyla et seviyor.

Pirzolayı çocukluğumdan bu yana diğer etlerden fazla severim, çocukluğumun "sopalı eti". Bizim oğlan da seviyor, başım sıkışınca, yemek yapmak istemeyince hemen tavaya atıyorum.

Son zamanlarda ise Yiğit'in soğana olan düşkünlüğünü fırsat bilip etlerin arasına bol arpacık soğanı ve sarımsak diziyorum. Soğan ve sarımsağın aromasıyla pirzolalar daha da lezzetli oluyor.



Tavada Kuzu Pirzola
Tavaya pirzolaları yerleştirin. Etlerin arasına soyulmuş arpacık soğanı ve sarımsakları bütün olarak koyun. Etin üzerine kekik serpip zeytinyağı gezdirin. Ocağın en kısık ayarında, arada çevirerek yaklaşık 1 saat pişirin.



Havuçlu Kırmızı Biber Salatası

Fotoğrafı akşam çekildiği için güzel çıkmamış ama lezzetli bir salata özellikle közlenmiş biber sevenler tercih edebilir.

2 havucu rendeleyip az tuz ile zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Közlenmiş, kabukları soyulmuş kırmızı biberleri doğrayın, salata tabağına alın. Kenarlarına havuçları yerleştirin. Üzerine 1 kahve fincanı zeytinyağı, yarım limon suyu, tuz ve isterseniz 1-2 diş ezilmiş sarımsaktan hazırlanmış sosu gezdirin.

Afiyet olsun.

6 yorum:

egeli dedi ki...

SALATA VE PİZOLA ŞAHANE ,ELLERİNE SAĞLIK.....SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Pinar'cim ellerine saglik pirzola harika salataya bayildim,iki harika lezzet yapmissin yine,eline saglik,optum.

Adsız dedi ki...

muhteşem görünüyor ablacım
eline sağlık
çiçem

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Anne Kedi'mmmm,

Ben de "sopalı et"i pek severdim, annem de senin gibi aralarına birşeyler ekleyerek yedirirdi bana:)))

Ellerine sağlık canikom, Yiğit Paşa'ya da afiyetler olsun, yarasın:))

Sımsıcak sevgiler, öpücükler.....

Adsız dedi ki...

merhabalar
bazen pirzala tariflerinde 3 dk bir yüzünü 3 dk diğer yüzünü pişirin diyor anlam veremiyorum. pişiyormu gerçekten. zaten suyunu salıp çekmesi bile neredeyse 30 dk sürüyor. sizde uzun uzun pişirdiğinize göre demek bende bir yanlışlık yok:))
hülya

Adsız dedi ki...

Hülya Hanım merhaba,
ben şimdiye kadar o kadar kısa süre de et pişiremedim :)
Hem etin yumuşak olması hem de sağlık yönünden uzun süre pişiriyorum, sulanıp suyunu çekene kadar. Aynı yöntemi biftek için de uyguluyorum, lezzetli oluyor ama bu tarif eti az pişmiş sevenlere uygun olmuyor.
Sevgilerimle...