Taze iç bakla tariflerine fava ile devam etmek istedim. Favayı genellikle kuru bakla ile yaparız ama mevsiminde tazesiyle çok daha güzel oluyor. Mutlaka deneyin, eminim çok beğeneceksiniz.
Malzemeler
750 g taze iç bakla
1 büyük kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 adet kesme şeker
tuz
1 demet dereotu
Sos: Zeytinyağı ve limon suyunu birbirine karışana kadar iyice çırpın.
- Baklaların dış kabuklarını soyup ayıklayın, yıkayın.
- Tencereye baklaları koyun. İri doğranmış soğan, şeker, tuz ve zeytinyağını da ekleyin. Baklaların tam üzerini örtecek kadar su koyun, pişirin (fazla olmasın, kıvamı tutmaz). Ben düdüklü tencerede 10 dakika pişirdim.
- Blenderdan pişmiş malzemeyi geçirin. Kıyılmış dereotunu ekleyip kaşıkla karıştırın. Şekilli bir kalıba dökün ya da bir servis tabağına yayın. Buzdolabında en az 1-2 saat bekletin.
- Servis tabağına döktüyseniz servis yapmadan önce baklava dilimleri şeklinde kesin üzerine sos dökün. Kalıba döktüyseniz dikkatlice çıkarın. Dilimleyerek servis yapın, üzerine sos gezdirin.
Afiyet olsun.
13 yorum:
canim ellerine saglik ne guzel olmus bole
Çok duydum ama hiç denemediğim bir meze çeşidi, nasıl tadı ?
Ben,mkiler baklaya karşı biraz önyargılıda...
ellerine sağlık canım:))öpüldün...
canım benim çok şık bir meze olmuş sofrada göz dolduracak cinsten ellerine saglık kocaman sevgiler
sÜPERRR GÖRÜNÜYOR FAVA, BAKLAYI SEVMEDİĞİM HALDE FAVAYA BAYILIYORUM, ELLERİNE SAĞLIK, DENENECEK TARİFLER ARASINA GİRDİ BİLE :))
ellerinize sağlık, süper olmuş.
PINAR'CIM FAVA SÜPER OLMUŞ,BU TUPPERWARE KALIBINDAN BENİMDE VAR ,GÖRÜNTÜ HARİKA OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK ,SEVGİLER...
Pınar'cığım enginar, bakla,fava mmmm hepsine de bayılırım...ben size gelsem de yesem::)))
ellerin dert görmesin...
sevgiler,
ilkay
nino, teşekkür ederim.
Serpil çok güzel bir tat, bence az miktarda yapıp denemelisin.
Ezgicim teşekkürler. Tadıda görünümü kadar güzel.
Uğur böceği, teşekkürler.
Egelim bu kalıp bir harika, çok işime yarıyor. Arkadaşlarım bilir tupperware ürünlerini çok seviyorum.
İlkaycım, bekliyorum.
Sevgilerimle...
Pinar'cim yorumuna ve geçmis olsun dilegine çok tesekkur ediyorum canim. çok hos ve degisik tarif hiç yapmadim bu sekil,goruntu mukkemel,ellerine saglik canim,optum.
Anne Kediiimmm,
Baklanın her çeşidini yaparız evde senin gibi:)) Ama asla bıkmayız:))
Ellerine sağlık canımın içiiii,
Sımsıcak sevgiler, öpücükler....
bayldım bu favaya görür görmez deneyim dedim tuppeware kalıbımda var hemen işe koyuldum baklaları ayıkladım ama bıde baktımki azıcık bi şey çıktı iç olarak neyse moralımı bozmadım ve yaptım kalıba dökemedim tabiki ama olsun tadı super şimdi dolapta soğuyor akşama super bir salata oldu ellerine sağlık
Egelinin kardeşi, fotoğrafta çok fazla gibi dursa da benim favam da kalıbın yarısını doldurmuştu :)
Önce endişelendim az olacak diye ama güzel oldu. Umarım sen de lezzetini beğenmişsindir.
Sevgilerimle...
Cok tesekkurler,Enginar ve diger tarifler icin...Ellerinize ve emeklerinize saglik, Allah razi olsun ve basariliriniz daim olsun insallah efendim.Hakkiniz helal edin lutfen..Saygilar Sevcan.
Yorum Gönder