Annemin İzmir'de olmasını fırsat bilerek bol bol sebze yiyoruz. Bu yüzden arka arkaya bu tarifler geliyor. Hem de enginarın, baklanın, bezelyenin mevsimi geçmeden bol bol yapalım.
Bugün de eşim ile beraber Alsancak pazarına gittik. Taze yaprak, bakla, deniz börülcesi aldık.
Bugün zeytinyağlı iç bakla yaptım, hafta içi yine taze bakladan fava yapmıştık, bir sonraki tarif olarak da onu eklemek istiyorum.
Zeytinyağlı İç Bakla
Zeytinyağlı İç Bakla
Yarım kg taze iç bakla
4 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
3 domates
Zeytinyağ
Tuz
1 su bardağı su
- Taze baklanın kabuklarını soyup, ayıklayın.
- Taze soğanı ince ince kıyın. Zeytinyağında doğranmış soğanı çevirin.
- Kabuğu soyulup doğranmış domatesi ilave edip, biraz karıştırın.
- Kıyılmış dereotu ve ayıklanmış yıkanmış iç baklayı ilave edin. 1 su bardağı su ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin.
- Taze bakla çok çabuk pişiyor, mutlaka pişerken kontrol etmek gerekiyor.
Afiyet olsun.
2 yorum:
hiç bir zaman yemesemde nefis görünüyor ellerine sağlık
Pınar'cım sitemi ziyaret ettiğin için sana teşekkür ederim,o güzel sözlerin içinde.senin sitenide çok beğendim tarifler süper, hele zeytin yağlılar,tam bizim yörenin yemekleri ,ellerine sağlık,iç baklayada bayılırım.....görüşmek dileğiyle... sevgiler.
Yorum Gönder