4 Mayıs 2008 Pazar

Zeytinyağlı İç Bakla



Bu haftasonu anne ve babamla beraber Ödemiş, Bozdağ, Gölcük, Birgi ve Tire gezisi yaptık.

Annemin İzmir'de olmasını fırsat bilerek bol bol sebze yiyoruz. Bu yüzden arka arkaya bu tarifler geliyor. Hem de enginarın, baklanın, bezelyenin mevsimi geçmeden bol bol yapalım.



Dün Ödemiş'in pazarıydı ama biz çok alışveriş yapamadık. Kemalpaşa'dan kiraz almıştık, Bozdağ'dan da peynir, bal, erik ve ısırgan otlu gözleme aldık.

Bugün de eşim ile beraber Alsancak pazarına gittik. Taze yaprak, bakla, deniz börülcesi aldık.

Bugün zeytinyağlı iç bakla yaptım, hafta içi yine taze bakladan fava yapmıştık, bir sonraki tarif olarak da onu eklemek istiyorum.



Zeytinyağlı İç Bakla

Yarım kg taze iç bakla
4 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
3 domates
Zeytinyağ
Tuz
1 su bardağı su

  • Taze baklanın kabuklarını soyup, ayıklayın.
  • Taze soğanı ince ince kıyın. Zeytinyağında doğranmış soğanı çevirin.
  • Kabuğu soyulup doğranmış domatesi ilave edip, biraz karıştırın.
  • Kıyılmış dereotu ve ayıklanmış yıkanmış iç baklayı ilave edin. 1 su bardağı su ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin.
  • Taze bakla çok çabuk pişiyor, mutlaka pişerken kontrol etmek gerekiyor.


Afiyet olsun.

2 yorum:

Ayse Pamuk dedi ki...

hiç bir zaman yemesemde nefis görünüyor ellerine sağlık

egeli dedi ki...

Pınar'cım sitemi ziyaret ettiğin için sana teşekkür ederim,o güzel sözlerin içinde.senin sitenide çok beğendim tarifler süper, hele zeytin yağlılar,tam bizim yörenin yemekleri ,ellerine sağlık,iç baklayada bayılırım.....görüşmek dileğiyle... sevgiler.