18 Mart 2008 Salı

Kivi Reçeli


Kahvaltıda tatlılarla aram pek yoktur ama reçel yapmayı çok seviyorum. Her meyvenin sebzenin reçelini yapabilirim, denemek için bile olsa. Portakal, limon, turunç, ayva, patlıcan, incir, şeftali.... uzar gider ancak çilek ve gül reçeline gelince dururum, annem çok güzel yapar herhalde onun kadar güzel yapamam diye düşünüyorum. Zaten annem de sağolsun mutlaka yaptığı reçellerden bize de ayırır.

Hafta içi ailece beraber kahvaltı yapamıyoruz, bu yüzden hafta sonu kahvaltılarında bol çeşit olsun istiyorum, uzun uzun sohbet ederek yapılan kahvaltıları seviyorum. Soframızda o günkü ruh durumuma göre çeşitli kahvaltılıklar, poğaçalar, börekler oluyor ama her zaman eşim ve oğlum tarafından reçeller tercih ediliyor.

Kivi reçelini geçen günlerde işyerinden bir büyüğüm tavsiye etti, hemen denedim. Bizim çok hoşumuza gitti, tereyağlı ekmeğe de çok yakıştı.

Sonuç nasıl olur, sever miyiz, emin olamadığım için çok az yaptım. Siz ölçüleri isterseniz arttırabilirsiniz. Bir de reçelin kıvamı çok yoğun değil, akışkan oldu. Yoğun kıvam isterseniz su miktarını azaltmayı unutmayın.


Kivi Reçeli
2 adet kivi (olgun olmasın, pişerken dağılabilir)
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1-2 çay kaşığı limon suyu

Kivileri soyup doğrayın. Su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Doğranmış kivileri şerbete ekleyin, yaklaşık 10 dakika daha kaynatın. Soğuyunca kavanoza alın.

Afiyet olsun.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Pınarım,

sen de benim gibisin demek. ben de reçel yapmaya bayılıyorum. Ama aram pek yok reçelle. Yaptığım reçeller eşim tarafından tüketiliyor. :)

ellerine sağlık. Kivi reçelini daha önce ben denemiştim. Ama tek başına değil çekirdeksiz üzümle denemiştim. Nefis olmuştu. AKlında bulunsun. küçük doğranmış kivi ikiye bölünmüş üzümle..

sevgiler.

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Zerrincim bir dahaki reçeli üzümlü yapayım, hoşuma gitti. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

canim ellerine saglik reçel harika kiviyi çok severim mutlaka denicem hiç bilmiyordum bu sekil ellerine saglik.
Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldigi bu mübarek geceni kutlar, hayirlara vesile olmasini dilerim.

Sevgiler

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

Nixie dedi ki...

Kesinlikle az miktardada olsa deneyinn..çok güzel oldu.yalnız anlamadığım nokta çok çabuk kufleniyor.limon suyunumu fazla koysak bilemedim...

Adsız dedi ki...

Nixie merhaba, yorumun için teşekkür ederim. Reçelleride şimdiye kadar hiç küflenme sorunu yaşamadım ama mutlaka buzdolabında saklıyorum. Dediğin gibi limonu biraz daha arttırabilirsiniz.
Sevgilerimle