23 Mart 2008 Pazar

Ev Pidesi


Ev pidesini Kurban Bayramında da yapmıştım ama bir türlü öncelik tanıyıp ekleyemedim. Bu hafta sonu tekrar yapınca artık bekletmeyeyim dedim. Dışarıda yediğimiz pideler gibi olmasa da oldukça lezzetli oldu, beğenildi.

Hamuru ekmek makinesinde mayaladım. Böylesi hem kolay oluyor hem de makine benden daha iyi yoğuruyor :) Hamur klasik ekmek hamuru, süt ya da fazladan şeker, süt tozu vs. eklemedim. Ekmek makinesinin hamur programında 1,5 saatte mayalandı. Pide içini de kıymalı yaptım, bazılarının üzerine kaşar rendeledim bazılarına da yumurta kırdım. Hazırladığım hamurdan 10 adet pide elde ettim. Ben hamurları ince uzun yapıp, iç malzemeyi koyunca kenarlarını kıvırdım ama daha küçük de yapılsa güzel olur.

İç malzemede yer alan domates rendesi için yazın hazırladığım konservelerden kullandım. Tüm iç malzemesini karıştırınca biraz su ekledim, kıvamı yumuşak olunca hamura yayması kolay oluyor. Bir de pideleri dilimleyerek servis yaptım.

Pideleri cumartesi günü yapmıştım kalan dilimleri buzdolabında saklayıp pazar günü mikrodalga fırında ısıttım. İlk piştikleri gibi çok güzel ve yumuşacık oldular.


Küçük fotoğraftaki pideleri bayramda yapmıştım, biraz büyük olmuşlardı. Bu sefer daha ince ve uzun yaptım, görünümleri daha iyi oldu.

Malzemeler
* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)

Pide hamuru malzemeleri
1,5 cup ılık su
2 küçük kaşık ölçek tuz
2 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ
4 cup ölçek un
1,5 küçük kaşık ölçek kuru maya

İç malzeme
200 g kıyma
3 domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
1 büyük soğan (ince, küp küp doğranmış)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Çok az su



Sütlü Ayran

Pidelerin yanına ayran yaptım ama sütlü. Özellikle ayranın ekşi tadını sevmeyenler ve çocuklara uygun bir tat oluyor.

1 kişilik ölçü: 2 yemek kaşığı yoğurt ve bir bardak su, çok az tuz blenderda iyice çırpılır. Bir bardağın 2/3 ne kadar ayran konur, üzeri süt ile tamamlanır.

Afiyet olsun.

7 yorum:

NiNo dedi ki...

ayyyyyyy ansil canim cekti nasil
zaten kac gundur canim neler istemiyorduki ;) buda tuzu biberi oldu nefis bisi hele sutlu ayran cok ilgin ellerine saglik cnaim

ebruli pastalar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ebruli pastalar dedi ki...

Pideler nefis görünüyor. Bence hazır olandan daha da lezzetli olmuştur, evde yapılan her şey gibi.
Sütlü ayran fikri de değişik, mutlaka denemek lazım.
Sevgiler..

gezgincigencler dedi ki...

canım pideler can yakacak kadar lezzetli görünüyor müthiş kokusu burnuma geldi.ellerine sağlık


sevgiler

Adsız dedi ki...

of of offf bu ne güzellik böyle. ağzımın suyu aktı. ellerine sağlık aplacım. gelince bize de yap! :)) öpücükler
BaaR

dostkokusu dedi ki...

Bayılırım pideye, yemeyeli de uzun zaman olmuştu, ellerinize sağlık :) _Saniye_

Adsız dedi ki...

canim ellerine saglik pideler muhtesem olmuslar en azindan daha hijyenik disarida ne koyduklari belirsiz harika olmus boyle misler gibi afiyet olsun sizlere opuyorum canim