24 Şubat 2008 Pazar

Etli Pilav ve Karışık Meyveli Komposto



Etli pilav ve karışık meyve kompostosu Ankara'da yaptığımız, arşivde yayınlanmayı bekleyen tariflerden ikisi. Araya başka tarifler girdi, Babka'nın lezzetine dayanamayıp kendisine öncelik tanımıştım. Bu hafta sonu çaya misafirlerim vardı ama o tarifleri de daha sonraya erteleyip Ankara tariflerini bitirmek istiyorum.

Etli Pilav

Yarım kg kuşbaşı doğranmış koyun eti haşlanır. Suyu ile pilav pişirilir. Pilav demlenirken etler ilave edilir.

Pilav için ben bir ölçü pirince 1 ölçü su/et suyu tercih ediyorum ama kullandığınız pirince ve damak tadınıza göre ölçüyü değiştirebilirsiniz.


Karışık Meyveli Komposto

1 elma
1 armut
1 ayva
1,5 litre su
1 su bardağı şeker
İsteğe göre erik, kuru kayısı, sultani üzüm

  1. Meyveler yıkanır, kabukları soyulup bir tencerenin içine ufak ufak doğranır.
  2. Üzerine şeker ve su ilave edilir. Ayvalar yumuşayana kadar pişirilir, soğuk servis yapılır.
  3. Biz pişerken ayrıca derin dondurucudan erik ve kuru kayısı, üzüm de ilave ettik ama tercihinize göre koymayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

11 yorum:

Aynur dedi ki...

oooo ikiside nefiss

eline saglikk

sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik nefis olmus nefisssssssss

uygarimizlahayat dedi ki...

Hımmmmm ikiside nefis, ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

pınarcım ellerine sağlık da bu kadar hamaratlıkta olmuyor ama

Adsız dedi ki...

pınarcım o isimsiz bandim aferin güzel arkadaşım

Adsız dedi ki...

PINARCIM MERHABA
YEMEKLER HARİKA GÖZÜKÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.
BANA JEL İLE JÖLE ARASINDA NE GİBİ FARK VAR.AÇIKLARSAN SEVİNİRİM.
HATİCE/ANKARA

Adsız dedi ki...

Aynur teşekkür ederim.

Ninocum teşekkürler.

Uğurböceğim, sizin mangalın yanında lafı olmaz ama.

Betüşüm, canım teşekkürler, öpüyorum seni.

Haticecim kısaca jölede sığır jelatini bulunur, hayvansaldır. Benim jel olarak söylediğim bitkisel olanlar, aradaki farkı belirtmek için kullanıyorum, sonuçta aynı anlama geliyorlar ama kaynakları farklı. Piyasada satılan ürünlerde de aynı ayırım var bitkisel olanlar jel, hayvansal olanlar jöle olarak adlandırılıyor. Bir de tecrübelerime göre söyleyebilirim jeller jölelere göre daha çabuk katılaşıyor.

Sevgilerimle.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Pınarcım yorum bırakmam tam da akşam yemeği zamanımı buldu. Keşke olsaydı da yeseydim :)

Adsız dedi ki...

Esracım zaman farkını unutmuştum, biz öğle yemeğindeyken siz akşam yemeğindesiniz:)

Adsız dedi ki...

merhaba canim ben yokken bana birakmis oldugun yorum için çok tesekkur ederim, allah razi olsun simdi daha iyi oldum ve sizleri de çok ozlemisim, yorumun benide çok duygulandirdi çok mutlu oldum, sana çok tesekkur ediyorum, allah razi olsun sana canim benim çok sagol dusunupte yorum birakma nezaketinde bulundugun için. Valla pilavda kompostoda muhtesem gozukuyo harika olmus canisi, sen hiç yaparda kotu olurmu ellerin dert gormesin, allah'a emanet ol, optum, gorusmek uzere.
www.kelebeklisaniyeler.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Huriyecim tekrar geçmiş olsun, kendine iyi bak. Sevgilerimle.