22 Kasım 2007 Perşembe

Portakallı Cheesecake


Portakallı Cheesecake'i "Kaynana Çatlatan Tarifler" etkinliği için hazırladım. Acele edip ay başında yayınlamıştım ama baktım herkes daha yeni ekliyor, ben de tekrar sayfama koymaya karar verdim.

Cheesecake'in her çeşidini seviyorum. Genellikle frambuazlı ve vişneli cheesecakeleri tercih ediyorum ama etkinlik için farklı bir tarif denemek istedim. İlk kez etkinliğe katılıyorum daha önce vakit bulamamıştım. Bu sefer katılmak için uğraştım; hem sevdiğim bir konu olması hem de etkinliğin sevimli logosu etkili oldu.

Malzemeler:

Taban
1 paket Burçak bisküvi, 50 g tereyağ, 1 kahve fincanı süt

Krema
2 paket Labne (400 g)
1 kutu krema (200 ml)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı portakal suyu

Portakallı sos
2 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı toz şeker

1. 24 cm kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanır.
2. Taban için robotta bisküviler un haline getirilir, tereyağ eklenip karıştırılır. Süt azar azar ilave edilip yumuşak karışım elde edilir. Kalıbın içine bastırılarak yerleştirilir. Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
3. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara ayrılır. Beyazlar kar gibi olana kadar iyice çırpılır.
4. Yumurtaların sarısı, peynir ve krema iyice çırpılır. Portakal suyu ilave edilip çırpılır.
5. Ayrı yerde elenip karıştırılmış un, nişasta ve vanilya peynirli karışıma ilave edilip çırpılır. Şeker ilave edilip çırpılır.
6. Köpük halindeki yumurta akları en son eklenip kaşık ile birbirine yedirilir.
7. Bisküvi tabanın üzerine krema dökülür. 170 dereceye ısıtılmış fırında benmari usulü pişirilir.
8. Cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün portakal suyu, şeker ve nişasta ile hazırlanan pelte pastanın üzerine dökülür.
9. Soğuyunca istenirse üzerine file badem serpilir.

Afiyet olsun.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

anakaralı yemek komşum pınar ben kaynanan olsam kesin çatladıydım hoş şimdide pek rahat değilim;) ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Yeşim Hanım teşekkür ederim. Sizin tarifleriniz de harika. Ellerinize sağlık. Listeme ekledim bile.

Adsız dedi ki...

Pınarcım uzun bir aradan sonra merhaba.Ah Antalya aklım hala orada:)Bu güzel tariflerini gelince yaparsın artık.malumunuz 3 aralıkata ordayım.bunlardan istiyorum ama.şımarıkça oldu idare et.çok öptüm.

Adsız dedi ki...

esincim
istediğin cheesecake olsun, sen geldiğinde hazır.
öpüyorum.

Adsız dedi ki...

pınar serpillerin ordayım.şimdi senin sayfanın reklamını yapıyom kızlara:)serpil şaşırdı.bundan sonra sayfanın takipçileri sanırım artacak.kızların sana selamı var.çok öpüldün.

Adsız dedi ki...

ben de sizleri öpüyorum, her zaman bekliyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Blog mansetden gordum sizi ve ugramak istedim, ne iyi yapmisim cok guzel lezzetlerle karsiladiniz beni. Ellerinize saglik. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Aybike Hanım teşekkür ederim. Ben de sizin sayfanızda dolaştım. Tarifleriniz harika, çok sevdiğim tadlar var, mantı ve erişteli yeşil mercimek çorbasına bayılırım. Ellerinize sağlık.

NiNo dedi ki...

superrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Merhaba, sayfanizla blog mansetten dolayi tanistim, cok güzel tarifleriniz var. Portakalli cheesecake eminim harika bir lezzettir. Ellerinize saglik diyorum ve bana da bekliyorum.

Selam ve sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

çok güzel bir tarif...

bir defa yedim...çok beğenmiştim...bidaha yapmak için fırsat olluyordum...etkinlik geldi çattı....ama daha hazır değil benimki...

ellerine sağlık...güzel olmuş...

Adsız dedi ki...

Sevgini nino, kevser ve disal
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kevser, hemen sayfanı ziyaret ettim, tariflerin harika ellerine sağlık.