Pazar günü manavda annemle patlıcanları görünce dayanamadık aldık, niyetimiz kızartma yapmaktı. İkimizde sarımsaklı domates soslu patlıcan biber kızartmasına bayılırız. Eve gelince fikir değiştirip karnıyarık yapmaya karar verdik. Patlıcanlar çok lezzetliydi, Ankara'da mevsiminde bile bu kadar lezzetlisini yememiştik. Bu da İzmir'de yaşamanın güzelliği.
Malzemeler
6 patlıcan
300 g kıyma
2 orta boy soğan
1 domates
Maydanoz
Salça
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Üzerine
1 domates
4-5 adet sivri biber
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
2. Bu arada diğer malzemelerle karnıyarığın iç malzemesi hazırlanır.
3. Kızartılan patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir, kıyma harcı ile içleri doldurulur.
4. Her birinin üzerine domates ve biber dilimi yerleştirilir.
5. 1 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salça sulandırılıp tepsiye dökülür.
6. Domates ve biberler kızarana kadar fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
6 yorum:
karniyarik nefis olmus,elinize saglik.
Pınarcım ben buralarda hasret kaldım bizim güzelim patlıcanlara, inanır mısın buradaki patlıcanlar kafam kadar kocaman, içi çekirdek dolu! Ama çok sevdiğim için mecbur alıyorum tadları güzel oluyor ama yinede memleket patlıcanları gibi değil işte, hormonlu! :)
Bir de kalem gibi olanları var, çin patlıcanı diyorlar açık mor renkte...Anlayacağın senin güzel karnıyarık resimlerine bakmakla yetineceğim..:)
Annenle ellerinize saglik
sevgilerle
sevgili pınar mutfak konusunda ne kadar marifetli olduğunu yaptığın yemek ve hamur işlerine bizzat tatan biri olarak biliyorum. En sevdiğim yemeklerden biri olan karnıyarık görünümde de çok nefis gözüküyor. Baktığımda bile tatmış kadar oluyorum. Senin ellerine sağlık yiyenlerede afiyet olsun. Arzu....
Sevgili baharçiçeği ve ayşe teşekkür ederim.
Arzucum çok sağol, beraber yemek de kısmet olur inşallah.
elinize saglik karniyarik nefis olmus
ayrica blogunuz ve tarifleriniz çok guzel tebrikler
sevgiler
teşekkür ederim,
ben de sizin sayfanızı beğendim, tarifleriniz çok güzel, ellerinize sağlık.
Yorum Gönder