14 Kasım 2007 Çarşamba

Meyaneli İncik, Zeytinyağlı Ispanak

Annem ve babam İzmir'de, midemiz bayram ediyor. Genelde hafta içi kolay, zaman almayan yemekleri tercih ediyorum. Evde büyüklerimiz, misafirlerimiz olunca yemek tarzımızda değişiyor, bence çok da iyi oluyor.


Annemin çok sevdiğim yemeklerinden birisidir Meyaneli İncik. Hem çok lezzetli, hem de kolay.

Malzemeler

2 incik
3 iri patates
1 orta boy rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı et suyu


1. Önce düdüklü tencerede incikler yumuşayana kadar haşlanır.
2. Elma dilimi şeklinde doğranmış patatesler kızartılır.
3. Tencerede sıvıyağda önce sarımsak ardından soğan ilave edilip kavrulur.
4. 1 yemek kaşığı dolusu un ilave edilip beraber kavrulur.
5. Patatesler karışıma ilave edilir. Haşlanmış etler parçalanıp patateslerin üzerine dizilir.
6.Biraz tuz ve haşlanmış et suyundan 1,5 su bardağı ilave edilip bir taşım kaynatılır. Servis yaparken kıyılmış maydanoz serpilir.


Ispanağı çok seviyorum özellikle zeytinyağlısını daha çok seviyorum ama mutlaka gerçek sızma zeytinyağı ile pişirmeyi tercih ediyorum.

Malzemeler
½ kg ayıklanmış, yıkanmış ıspanak
1 orta boy soğan
2 küçük diş sarımsak
1 kahve fincanından az pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
Zeytin yağında küçük doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur. Salça eklenir, kavrulur. Ispanaklar ve pirinç eklenir, kısık ateşte kendi suyunda pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: