10 Kasım 2007 Cumartesi

Hamsi Tava ve Cevizli Ekmek


Havalar soğudu, hamsi yeme zamanı geldi. Her ne kadar Karadeniz hamsisi olmasa da hamsi tavamız lezzetliydi, belki de özlediğimiz için bize öyle geldi. Kış aylarında daha sık balık yemeye çalışıyoruz, özellikle hamsi zamanı bol bol tüketiyoruz. Fotoğraf çok acele çekildi çünkü kimsenin beklemeye tahammülü yoktu.

Balıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra mısır ununa bulayıp balık tavasına diziyorum. İyice kızarınca tavanın kapağıyla diğer yüzü çevirip kızartıyorum. Bol soğan ve roka salatası ile güzel oluyor.


Cevizli ekmeği, devamlı kullandığım klasik ekmek hamuru karışımına ceviz ekleyerek yaptım. Cevizli ekmeği annem ve babam çok yaparlar. Ekmek makinesi kullanmaya başladığımızdan bu yana sade ekmek yemiyoruz diyebilirim.

Malzemeler

1,5 kap süt
2 küçük kaşık ölçek tuz
2 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvı yağ
4 kap ölçek un
1,5 küçük kaşık ölçek kuru maya
İri dövülmüş ceviz

Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hamsi tavayı ilk kez deneyeceğim ellerinize sağlık çok güzel görünüyor mısır unu iyi fikir bu akşam pişiriyorum :)

Adsız dedi ki...

kızım gıcık mıısn sen.yapıp yapı insanın canını çektitriyosun.yapan var yapamnayan var)))))).