25 Eylül 2007 Salı

Lor Tatlısı


Hafta sonu ailece annemle beraber Karşıyaka'ya Firdevs Teyzeme gittik. Firdevs Teyzemle yıllarca aynı mahalle de oturduk, komşuyduk. Çok güzel zamanlarımız geçti, çoluk çocuk beraber büyüdük. Artık çocuklar kendi hayatlarını kurmaya başladılar, hepimiz farklı yerlerdeyiz.

Firdevs Teyzem çok beceriklidir, çok güzel yemekler, tatlılar yapar. Yanımda fotoğraf makinesi yoktu, iftar için hazırladığı kuzu tandır ve zeytinyağlıların fotoğrafını çekemedim. Lorlu tatlıyı yeyince dayanamadım, cep telefonunun kamerasıyla çektim. Fotoğraf çok net değil ama tatlı çok hafif ve lezzetliydi. Şerbetli tatlılarla aram iyi olmamasına rağmen 3 parça tatlıyı da yedim. Firdevs Teyzemden hemen tarifi aldım, ellerine sağlık.

Lor Tatlısı

Malzemeler:
2 yemek kaşığı un
2 yumurta
1/2 kg tatlı lor
1 paket kabartma tozu
Şerbet:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Malzemeler karıştırılır. Küçük toplar halinde yuvarlanıp yağlanmış tepsiye dizilir, üzeri pembeleşene kadar fırınlanır. Önceden hazırlanan ılık şerbet lorlu tatlı da ılıkken üzerine dökülür.

Afiyet olsun.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Pinarcığım
walla çok güzel görünüyo.Acıktım
Umarım iyisindir.Öptüm
Gönül

ufukmutfakta dedi ki...

Pınar merhabalar,
Lorlu kurabiye yemiştim ama talısını hiç yemedim. Dediğin gibi hafif bir tatlıya benziyor. Denemek gerek diye düşündüm.teyzenin ellerine sağlık.Ayrıca Bloguma bıraktığın kutlama mesajı için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Lorlu tatlı muhteşem olmuş. Bize Türk Mutfağı'nın görünmeyen ancak mükemmel lezzetlerini sunduğun için çok teşekkür ederiz. Allah tuttuğunu altın etsin. Ne isteğin varsa gerçekleştirsin inşallah.

Adsız dedi ki...

Gönül, teşekkür ederim. Öpüyorum.

Ufuk, blogun umarım çok uzun süre bizlerle olur. Her zaman seni takip etmeye devam... Sevgilerimle.

İsimsiz, sana de teşekkür ederim. İyi dileklerin için sağol, umarım senin de her dileğin kabul olur.

Tijen dedi ki...

Lor tatlısına bayılırım Pınar'cığım. Böyle görünce sitelerde, canım istiyor. Bir nevi işkence yani. Gel de yapma sonra.

Adsız dedi ki...

Sevgili Tijen,
Bence denemelisin, oldukça hafif. Benim canım da çok çekiyor güzel tatları görünce, hemen deniyorum. Yakında kilo alırsam şaşırmıyacağım :(
Sevgilerimle.

NiNo dedi ki...

pinar selam
yorumun beni mutlu etti demek ayni yollardan gecip ayni mamalari yemisiz en kisa zamanda torpilde denicem ;) guzel bir tarif bulim once :) ellerine saglik lor tatlisi nefis gorunuyor kurabiyesini cok severim ama tatlisini yememistim eminim cok guzeldir sevgiler tirandan

Adsız dedi ki...

Sevgili Demet, lor tatlısının güzel olmamasına üzüldüm. Tarif yazdığım gibi bana ait değil ama Firdevs Teyzem çok sık yapar, kendisi ile konuşup tarifte bir sorun olup olmadığını sorarım.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba.
Dün akşam tarifi denedim, ama tutmadı.
Tadı güzeldi, ama kabarmadi, kağıt gibi oldu tatlılar.
Neden olabilir sizce?
Tsk.
Demet

Unknown dedi ki...

merhabalar sizin bu tarifinizi biraz da değiştirerek yaptım gerçekten güzel oldu. Ben de beklerim sevgiler