4 Ekim 2007 Perşembe

Tavuk, Kabak, Beşamel Sos

Beşamel sosun girdiği her yemek güzel olmuyor mu? Ben çok seviyorum, bu yüzden de çok sık kullanıyorum yemeklerimde. Lazanya bizim favori yemeğimiz ama beşamel soslu sebze ve tavuk yemeklerini de seviyoruz.

Acelem olduğu zamanlarda böyle yemekleri tercih ettiğim oluyor. Tavuklu kabaklı fırın yemeğim de böyle acelemin olduğu, ne yapacağımı bilemediğim bir günün yemeği.



Malzemeler:

4 adet orta boy kabak

1 tavuk göğsü

Zeytinyağ

İstenirse dereotu

Beşamel sos:

1 yemek kaşığı un (dolu dolu olacak)

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yarım litre süt

Tuz

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri




Önce ikiye bölüp ince dilimlediğimiz kabaklar zeytinyağında iyice kavurulur. Kabaklar hafif kızarınca bir fırın kabının içine alınır. Tavada kalan zeytinyağında ince ince doğranmış tavuk eti kavurulur. Kavrulunca kabakların üzerine yayılır.

Beşamel sos için un sıvıyağda kavrulur. Süt ve tuz ilave edilip muhallebi kıvamında pişirilir. Tavukların üzerine yayılır, üzerine rende kaşar serpilip üzeri kızarana kadar fırınlanır.
Tabakdaki dilim küçük olmuş ama Yiğit'in kedileri de gözüksün istedim.

Şu sıralar üzerimde bir ağırlık bir isteksizlik var. Artık bu durumdan kurtulmak istiyorum ama ne yapmam lazım bilmiyorum. Sürünme modundan çıkıp uçma moduna girmek istiyorum ya da Yiğit gibi süper kahraman gücü istiyorum :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

harikasın pınarcıgım böyle pratik güzel yemekler yaptığın için teşşekkürler seni kutlarım

PINAR dedi ki...

Yorumunuz için teşekkür ederim.

elocan dedi ki...

çok güzel bir yemeğe benziyor ilk defa deneyeceğim ama şu anda evde tavuk göğsü yok 4 tane falan but var olmaz mı ki çok sıcaaaaaaaak üşeniyorum dışarı çıkmaya:(((

PINAR dedi ki...

Bence tavuk but olur, farketmez. Kolay gelsin.
Sevgilerimle...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails