Zencefil Şuruplu Eton Mess
Fotoğrafın karanlık ve gölgeli olmasına aldırmadan tarifi vermek istedim. Nasıl olsa tekrar yapıp daha güzel bir fotoğrafını çekebilirim.
Eton Mess hayatımda Yiğit'in mutfağa girmesiyle yer almaya başladı. Tamamen ona bırakıyorum, kendisi hazırlayıp sunuyor. Fotoğraftaki tatlı da Anneler Günü sürpriziydi. Akşam geç saatte ben zoom toplantısındayken hazırlamıştı.
Eton Mess, aslında yanlışlıkla düşüp parçalanan Pavlova tatlısından hazırlanan bir İngiliz tatlısı. Bu tarifin orjinali de BBC sitesinden alındı. Geleneksel olandan farklı olarak zencefil şurubu da kullanıldı. Zencefil şurubu tarifini de yakın zamanda ekleyeceğim.
- Tatlıyı zencefil şurubu eklemeden de yapabilirsiniz.
- Zencefil şurubu nedeniyle şeker ilave etmiyoruz.
- Servis olarak tek kişilik kaseler seçebilirsiniz ya da büyük, derin bir kase de kullanabilirsiniz.
Zencefil Şuruplu Eton Mess (4 kişilik)
500 gram çilek (yıkanmış, ayıklanmış)
400 ml krema
Beze (yaklaşık 75 gram)
1 yemek kaşığı zencefil şurubu
süslemek için çilek, böğürtlen
- Çileğin yarısını blender ile püre haline getirin. Çilek püresinin yarısını süslemek için ayırın.
- Kalan çilekleri iri parçalar halinde doğrayın.
- Kremayı mikser ile katılaşana kadar çırpın.
- Bezeleri iri parçalara bölün.
- Kremaya doğranmış çilek, çilek püresi, parçalanmış beze, zencefil şurubunu ekleyip karıştırın.
- Her bir kasenin içine ayrılan çilek püresinden bir kaşık döküp, kenarlarına yayın.
- Kaselere krema karışımını bölüştürün.
- Üzerini kalan çilek püresi, çilek ve böğürtlen ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder