Yaz geldiyse balkonda, bahçede keyif yapma zamanı da gelmiş demektir. Keyif demek atıştırmalık demekse ev yapımı bir nachos tarifi gelsin o zaman :)
Nachos, kuzey Meksika kökenli bir atıştırmalık. Tortilla cipslerinin üzerinin peynir ya da peynir bazlı bir sosla kaplanmasıyla yapılıyor. Çeşitlendirmek için de kıyma, tavuk, Meksika fasulyesi, mısır gibi malzemeler kullanılıyor.
Tarifte verdiğim gibi kıyma kullanmayabilirsiniz, tavuk tercih edebiliriniz ya da hayal gücünüze bağlı olarak çeşitli sebzeler kullanabilirsiniz.
Tortilla ile uğraşmak istemem derseniz hazır mısır cipsi kullanabilirsiniz.
Kıymalı Nachos
3-4 adet tortilla (lavaş)
1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
Cajun baharatı
Jalapeno biberi turşusu (dilimlenmiş)
Kıymalı Harç için:
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
1 adet kapya biberi (küp doğranmış)
1 yemek kaşığı salça,
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine:
Cheddar / Burger peyniri /Eritme peyniri vb
- Lavaşları üçgen şeklinde doğrayıp, çok az yağ ve 1 tatlı kaşığı cajun baharatı ekleyip harmanlayın. 170 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşene kadar kızartın.
- Yağda soğanı, kapya biberi kavurun, kıymayı ekleyip kavurun. En son salça ve tuz, karabiberi ekleyip 1-2 dakika pişirin.
- Fırına girebilecek bir servis tabağına kızarmış tortillayı alın. Üzerine kıymayı yayın. Kıymanın üzerine Meksika fasulyesi ve Jalapeno turşusu ekleyin.
- En üste peyniri yerleştirip, eriyene kadar fırınlayın.
- Sıcak / ılık servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder