18 Haziran 2014 Çarşamba

Pavlova


Çilekli Pavlova

İsmi ünlü Rus balerin Anna Matveyevna Pavlova’dan gelen bu meşhur beze pastayı yapmak, makinede dondurma macerasına başlamam sonucu kısmet oldu. Bir sonraki tarif olan Karamelli Dondurmada yumurta sarılarını kullanınca kalan beyazlarla ne yapacağım derken ne zamandır denemek istediğim Pavlova aklıma düşüverdi.

Yeni Zelanda ve Avustralya’nın milli tatlısı kabul edilen Pavlova tariflerini araştırınca hemen hemen benzer reçetelere rastladım ve benim için en uygun olanını seçtim.

* Pavlova'nın üzerine her çeşit meyve güzel olur ama ben çilek, ahududu vb. çok yakıştırıyorum.
* Bezenin içindeki şeker miktarı bence fazla tatlı yapıyor, bu yüzden kremada şeker kullanılmasa da olur.

Pavlova
Beze için:
4 yumurtanın akı
1 su bardağı pudra şekeri (ya da ince çekilmiş toz şeker)
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı sirke

Krema için:
200 ml süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzerine: taze meyveler
  • Fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Yumurta aklarını geniş bir kaba alın ve mikserle çırpın. 
  • Yumurta akları hafifçe köpürmeye başladığında parça parça pudra şekerini ilave edip çırpın.
  • Yumurta akları kaşığa alındığında düşmeyecek kıvama geldiğinde mısır nişastasını ve sirkeyi ilave edin ve kısa bir süre çırpın. 
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine karışımı dökün, 20 cm çapında bir daire meydana getirene kadar spatula ile yayın. Karışımın yüksekliği 2-2,5 parmak kadar olmalı. 
  • Fırının ısıyı 120°C’ye indirin ve bezeyi 1,5 saat pişirin. 
  • Piştikten sonra fırınınızın kapağını aralık bırakarak soğumaya bırakın.
  • Kremayı derin bir kap içinde şekerle birlikte sertleşene kadar çırpın.
  • Beze taban iyice soğuduktan sonra, üzerini kenarlarda 1-2 parmak boşluk kalacak şekilde krema ile kaplayın. 
  • Üzerini meyvelerle süsleyip, pudra şekeri serpin.

 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails