Yaz demek Kızartma demek
Karışık kızartma, şakşuka, patlıcan-biber kızartması, kabak kızartması, fasulye kızartması..... saymakla bitmez sanırım. Her sebzenin kızartmasını severim. Bazen hafif olması için fırında hazırlarım, bazen Actifry'da kızartmayı tercih ederim.
Çıtır kabak kızartmasını bol yağda kızartmak gerekiyor. Ara sıra kaçamak yapmak gerekir ne de olsa.
* Bu kızartma için Girit kabağı tercih ediyorum, ince dilimliyorum.
* Yanına isteyenler çeşitli soslar yapabilirler. (Sarımsaklı yoğurt, domates sosu vb.)
* Soğutmadan ve buzdolabına kaldırmadan tüketmek gerekiyor, bekledikçe yumuşuyor.
Çıtır Kabak Kızartması
3-4 adet Girit kabağı
1 şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
karabiber
kızartmak için zeytinyağ
- Kabakları ince ince dilimleyin, kağıt havlu ile nemini alın.
- Kızartmak için derin tencerede zeytinyağını kızdırın.
- Derin bir kaseye maden suyunu koyun. Unu azar azar ilave ederek boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin.
- Kabakları bu karışıma batırın, fazlasını süzüp kızmış yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
5 yorum:
E pek hoş. Neden olmasın.
Elinize sağlık
Özenmiş anne bi de aç
harika bir tarif elinize sağlık bu arada takipçinizim artık :)
iyi bir site.
malatya haber Olarak Sizi Takip Ediyorum Başarılarınızı Diliyorum İyi Bloglamalar :)
harikasınız ellerinize sağlık süper
Yemek Tarifi
Diyet Yemekleri
Yorum Gönder