Hem Pratik Hem de Lezzetli
Her ne kadar sağlıklı yemekler yapmayı tercih etsem de bazen kızartmalar, bol kalorili yemekler de yapıyoruz. Özellikle pandemi sürecinde mutfak alışkanlıkları değişti, evde online eğitim alan delikanlı daha çok mutfağa girer oldu. Böyle olunca da yemekler daha pratik, hızlı, gözümüzü doyuracak tariflerden oluşmaya başladı.
Tavuk Midye tarifi çok bilinen ama çok pratik bir tarif. Ben yanına mümkünse taze makarna ve salata ekliyorum.
Makarna ve Pilav Tarifleri, Salata ve Meze Tariflerini de fikir vermesi için ekliyorum.
Tavuk Midye
4 parça tavuk bonfile
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber, pul biber
- Tavuk bonfileyi küp şeklinde doğrayın.
- Unun içine tuz, karabiber, pul biber ekleyip karıştırın.
- Yumurtaları çırpın.
- Derin bir tavada yağı kızdırın.
- Tavukları sırayla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder