28 Şubat 2021 Pazar

Meksika Fasulyeli Taco

Vegan ve Sağlıklı

Evde kaldığımız bir hafta sonu daha bitti ve benim için oldukça verimli geçen bir zamandı. Hem okumalarım, hem ev işlerim açısından biriken her şeyi tamamladım.

Böyle günlerde ister istemez mutfakta da fazla zaman geçiriyoruz. Bu sefer daha çok dip bucak temizleme, düzenleme açısından uğraşsam da yine sağlıklı ve lezzetli bir tarif ile gelebildim.

Meksika yemeklerini seviyoruz ve sık sık da evimizde hazırlıyoruz. Taco'da bunlardan birisi. Genellikle bol baharatlı ve kıymalı olarak hazırlansa da bu ara favorimiz vegan hazırladığımız bu tarif.

Taco için marketlerde hazır satılan taco kabuklarını (taco shell) kullanabileceğiniz gibi bizim gibi küçük boy tortilla da kullanabilirsiniz.

Daha önce tarifini verdiğim Quasedilla tarifini de mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

  • Meksika Fasulyesi olarak Yayla Bakliyat'ın Haşlanmış Meksika Fasulyesini kullandım. Süzülmüş olarak 400 g geliyor.
  • Tortilla olarak da Aly Tortilla kullandım, Migros ve Makrocenter'da bulunuyor. Aynı markanın Taco Shell'ini de kullanabilirsiniz.
  • Chili biberi Migrosdan alıyorum, acı ama güzel bir acısı var :) Acısız yapmak isterseniz kırmızı kapya biber kullanabilirsiniz ama Taco bol baharatlı ve acı güzel oluyor.
  • Servis yaparken yanına çeşitli soslar hazırlanabilir ama bugün yapmadığım için yazmıyorum. Zaman içinde ekleyebilirim.

Meksika Fasulyeli Taco (10 adet)

Biberli Soğan Karışımı için:
1 adet orta boy kırmızı soğan
1 adet chili biber
2 adet limonun suyu
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker

Meksika Fasulyeli Harç için:
1 adet kuru soğan
1 adet american yeşil biber (ya da 1-2 adet dolmalık biber)
2 diş sarımsak 
1 adet chili biber 
2 yemek kaşığı domates püresi 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz biber
2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kekik
400 gr haşlanmış meksika fasulyesi

1 adet avokado
  • Önce biberli soğan karışımını hazırlayıp bekletin. Bunun için kırmızı soğanı yarım piyazlık, chili biberi ikiye kesip ince doğrayın. Limon suyu içine alıp tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
  • Yanmaz derin bir tava ya da tencerede küp küp doğranmış kuru soğan ve yeşil biberi zeytinyağında kavurun.
  • Sarımsağı ve chili biberi küçük doğrayıp ekleyip kavurun.
  • Domates püresini ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Toz biber, zerdeçal ve kekik ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin.
  • Kavrulan karışıma meksika fasulyesi ekleyip 15 dakika pişirin.
  • Bu arada avokadoyu küp küp doğrayın.

  • Servis yaparken 1 adet tortillanın üzerine önce fasulyeli harçtan 2 kaşık koyun. Üzerine avokado dilimleri yerleştirin. En üste limon suyu içinde bekleyen soğan-biber karışımından süzerek koyun. Tortillayı kıvırıp tabağa alın. Kalan tortillalar için işlemi tekrarlayın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: