Tam da enginar ve bakla zamanıysa yeni bir enginarlı tarif daha paylaşmalıyım. ANNE KEDİ'de 2008 yılında İzmir'de yaşadığımız zaman zeytinyağlı enginar tarifini yazmıştım. Yine aynı zamanda yaptığım iç bakla tarifi de blogda var.
- İç baklalı enginar her iki tarifin birleşimi gibi ama tarifi buraya da yazıyorum ;)
- Enginarların ayıklanıp hazırlanması için zeytinyağlı enginar tarifine bakabilirsiniz.
8 adet enginar
15-20 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım limon suyu
1,5 su bardağı su
250 gram taze iç bakla
Üzerine kıyılmış dereotu
- Soyulup hazırlanan, tuz ve limonla ovulan enginarları tuzu gidene kadar yıkayın.
- Zeytinyağında önce soğanları kavurun, un ilave edilip kavurun.
- Yıkanan enginarları iç kısımları tencerenin tabanına bakacak şekilde yerleştirin.
- Limon suyu sıkıp, 1,5 su bardağı su ilave edin.
- Enginarların üzerine bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Düdüklüde 10-15 dakikada pişirmek yetiyor.
- Bu arada taze baklanın kabuklarını soyup, ayıklayın.
- Pişen enginarları çanak kısmı yukarı gelecek şekilde servis tabağına alın. İç kısma arpacık soğanları yerleştirin.
- Tencerede kalan yemeğin suyunda baklaları yumuşayana kadar pişirin.
- Baklaları enginarların üzerine alıp istenirse taze kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder