31 Mart 2019 Pazar

San Sebastian Cheesecake


San Sebastian Cheesecake'i ilk kez Chef Akademi'de Chef Ali Açıkgül ikram ettiğinde tatmıştım. Yiğit lise IB programı sırasında Chef Akademi'nin workshoplarına katılmıştı. Hem eğitimlerden hem de hocaların yaklaşımından çok memnun kaldık. Yiğit bir çok tarifi tek başına yapabiliyor, yemek yapmaya ilgisini arttırdı hem de içindeki gizli şefi ortaya çıkardı :)) Ankara'da benzer eğitim arayışınız varsa kesinlikle tavsiye ederim.

Tarifin değişik versiyonlarını bulabilirsiniz, yemek.com tarifini tercih ettim.
  • Blogda 2008 tarihli Tabansız Cheesecake tarifim var ama bu tarif kesinlikle daha pratik. Üzerine herhangi sos, süsleme yapmadık; belki biraz meyve ve dondurma yakışır.
  • Kelepçeli kalıp 24 cm, yağlı kağıt sermeden önce kalıbı ve yağlı kağıdı da yağlamak önemli. Kağıdı çıkartmayı kolaylaştırıyor.
  • Kekin üst kısmının iyice kızarması önemli. Lezzeti kesinlikle arttırıyor.
  • Orjinal tariften farklı olarak şekeri azalttım, krem peynir yerine labne, vanilya yerine limon kabuğu rendesi kullandım. 180 derece fırın sıcaklığı yeterli oldu.
  • Cheesecake'in çökmemesi için fırın içinde dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Lezzetin tam oturması için de mutlaka 1 gün dinlendirin.

San Sebastian Cheesecake

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
500 gram labne (suyu süzülmüş)
2 paket krema (400 ml)
1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı un
  • Toz şeker ve labneyi mikser ile şeker eriyene kadar 5-6 dakika kadar çırpın.
  • Ardından ilk yumurtayı ilave edin ve çırpmaya devam edin. Ardından diğerlerini de tek tek ilave edip karışıma yedirin.
  • Yumurtaları karışıma yedirdikten sonra kremayı ekleyip karıştırın. Bu aşamada limon kabuğu rendesini ilave edebilirsiniz.
  • Son olarak unu ekleyip çırpın. Orta boy kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Pişirme kağıdı kalıba kenarlardan taşacak şekilde yerleştirin ve yağlayın, hazırladığınız karışımı içerisine aktarın.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika-1 saat kadar pişirin. Süre sonunda fırının kapağı yarı açık şekilde bekletin.
  • Oda ısısında soğutun. Tercihen 1 gün dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: