Sıkışık zamanlarda beni kurtaran, başlı başına öğün sayılan Sebzeli Sulu Köfte tarifini de bloga eklemeliydim. Aslında 2007 yılında yayınladığım Terbiyeli Ekşili Köfte tarifinin farklı bir versiyonu. Yiğit sebzeli olanı daha çok sevdiği için bu da blogda ulaşılabilir olsun. Tarif elbette annemden bana gelen, ondan öğrendiğim, geleneksel mutfağın lezzetlerinden birisi.
Sebzeleri tek tek haşlamak zor olduğunda hazır, konserve garnitür de kullanılabilir.
Sebzeli Sulu Köfte
Köfte
300 g. kıyma
1 orta boy soğan rendesi
1 yumurtanın akı
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
Tuz, karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
Ayrıca 2-3 kaşık un
Sebzeler
1 havuç
1 patates
1 su bardağı bezelye
Terbiye
1 yumurtanın sarısı
½ limon suyu
1 su bardağı su
Haşlamak için 1-1,5 litre su
- Patates ve havucu küp küp doğrayın.Sebzeleri (patates, havuç, bezelye) suyun içine alıp haşlayın.
- Köfteyi (un hariç) yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlayın. Bir tepsiye unu alın, köfteleri koyup her tarafına un bulaşacak şekilde sallayın.
- Sebzelerin pişmesine yakın köfteleri ekleyip pişirin.
- Pişen köftelerin üzerine terbiye malzemeleri karıştırıp dökün, kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder